10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSocialMihai Fifor: Militarii vor purta obligatoriu ținuta de oraș

Mihai Fifor: Militarii vor purta obligatoriu ținuta de oraș

Modificarea semnată de ministrul Apărării, operată în această lună, le impune militarilor din MApN să poarte ținuta militară de oraș, în locul ținutei civile, pe drumul dintre domiciliu și serviciu.

Ordinul ministrului Fifor modifică articolului 211 din regulamentul RG1, care reglementează purtarea uniformei militare.

Ministrul Apărării a făcut aceste precizări la o emisiune difuzată de Radio România Actualităţi.

“Acum trei zile, sunt exact trei zile, de când am semnat ordinul prin care am modificat Articolul 211 din acest ordin care se referea la portul ţinutei militare de la domiciliu până la locul desfăşurării activităţii. Obligatoriu; obligatoriu ţinuta de oraş, da. Vreau să vă spun că a provocat o oarecare rumoare şi mă aştept să provoace şi mai multă din momentul în care va fi pus în aplicare, pentru că eu spun aşa – şi o să o repet, cu riscul de a-mi atrage antipatii: în momentul în care ai decis să îmbrăţişezi cariera militară, ţi-ai asumat printre altele şi această haină militară care te onorează.

Să vedeţi noua ţinută pe care o pregătim în momentul de faţa cu domnul general Ciucă, deosebită, o să placă foarte mult. Dar dincolo de asta, reprezintă până la urmă un simbol. Militarul român nu cred că are de ce să se jeneze purtântânu-şi ţinuta militară pe care a îmbrăcat-o în momentul în care a depus un jurământ faţă de ţară. Nu pleci ca…, pleci în tură şi-ţi duci salopeta în plasă şi te îmbraci la locul de muncă.”

Astfel se revine la purtarea obligatorie a uniformei de către militari spre şi de la unităţile  unde îşi desfăşoară activitatea. Regulamentul de ordine interiorară (RG1) a fost modificat după 2007, permiţându-le militarilor să se schimbe şi să poarte ţinută civilă spre şi de la unităţile lor militare.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Președintele COSR confirmă: „Șansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice sunt importante”

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, a declarat că şansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice...

Președintele COSR confirmă: „Șansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice sunt importante”

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, a declarat că şansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice...

Declarațiile lui Ştefan Târnovanu înaintea derby-ului cu Rapid

Ştefan Târnovanu, portarul liderului FCSB, spune că formaţia sa este favorită la câştigarea derby-ului de sâmbătă, cu Rapid, şi că este deja cu gândul...
Ultima oră
Pe aceeași temă