7.7 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSocialMedicii de la Pitești ar da consultații în parcare. Avocatul Poporului face...

Medicii de la Pitești ar da consultații în parcare. Avocatul Poporului face anchetă

Sesizarea din oficiu şi ancheta se referă la posibila încălcare a articolului 50 din Constituţia României, privitor la protecţia persoanelor cu handicap.

Reacția Avocatului Poporului intervine după ce cotidianul local “Argeşul” a publicat articolul intitulat “La serviciul de Expertiză Medicală Piteşti – medicii dau consultaţii în parcarea blocului”, în care se arată că “Serviciul de expertiză medicală din cadrul Casei Judeţene de Pensii Argeş este înghesuit într-un imobil care are şi destinaţie locativă. Mai exact, se află la etaj. (…) Pentru a obţine o pensie de invaliditate, bolnavul trebuie să obţină un aviz eliberat de Serviciul de Expertiză Medicală. Cum la oficiul cu pricina nu există o rampă specială pentru fotoliul rulant, persoana invalidă se confruntă cu o mare problemă. (…) Expertizarea medicală se face în maşina unde se află beneficiarul, adică în parcarea blocului. (…) Holul de aşteptare unde nu există niciun un ochi de geam – este incredibil de îngust. (…) Vasul de veceu nu are capac, la chiuvetă nu curge apa fiindcă robinetul este defect, clanţa la uşă are şi ea nevoie de reparaţii (…)'”.

Conform comunicatului Avocatului Poporului, Legea 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap prevede că unul din drepturile persoanelor cu dizabilităţi este acela de a avea acces neîngrădit la instituţiile publice ale statului.

“Clădirea în care îşi are sediul această comisie nu are rampă de acces, grupul sanitar este neadaptat, deşi clădirea este cu etaj. Situaţii similare pot fi întâlnite şi în alte clădiri care aparţin instituţiilor publice din municipiul Piteşti şi judeţul Argeş, potrivit informaţiilor din mass-media”, se mai menţionează în comunicatul Avocatului Poporului.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Sectorul 4 se transformă într-o oază urbană: Campanie de înverzire prin plantarea a peste 1500 de copaci

Într-o mișcare impresionantă de regenerare urbană, Sectorul 4 din București a dat startul unei ample campanii de înverzire, plantând peste 1500 de copaci. Această...

Rezultate fotbal: România a pierdut cu 2-3 în fața Columbiei. La EURO 2024 va înfrunta Ucraina

Naţionala de fotbal a României a fost învinsă de reprezentativa Columbiei cu scorul de 3-2 (2-0), loc marţi seara, pe Stadionul Civitas Metropolitano din...

Mii de persoane cer demisia la Budapesta premierului Viktor Orban după un caz de corupție

Mii de persoane au manifestat marţi la Budapesta pentru a cere demisia premierului Viktor Orban, după difuzarea unei înregistrări audio care pretinde să dovedească...
Ultima oră
Pe aceeași temă