15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSocialIGPR: 39 de conducători auto care circulau cu viteză excesivă pe autostrăzi,...

IGPR: 39 de conducători auto care circulau cu viteză excesivă pe autostrăzi, depistați de polițiști

“În perioada 12-18 martie, poliţiştii Brigăzii Autostrăzi şi Misiuni Speciale a Poliţiei Române care acţionează pentru siguranţa şi fluenţa traficului rutier pe autostrăzi au depistat 39 de conducători auto care circulau cu viteze excesive”, informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) transmis luni de Agerpres.

Cele mai multe abateri au fost înregistrate joi, 15 martie, când pe autostrada A1, pe tronsonul Râmnicu Vâlcea- Deva, au fost depistaţi zece conducători auto, cu vârste cuprinse între 18 şi 50 de ani, care au depăşit limita legală de viteză, circulând cu viteze cuprinse între 184 şi 218 km/h, iar pe autostrada A3 Turda-Borş a mai fost depistat un bărbat, de 33 de ani, circulând cu viteza de 182 km/h.

“Toţi conducătorii auto au fost sancţionaţi contravenţional cu amenzi între 1.305 şi 2.900 de lei. De asemenea, ca măsură complementară, le-au fost reţinute permisele de conducere pentru 90 de zile”, se arată în comunicat.

Poliţia Română reaminteşte că depăşirea limitelor legale de viteză şi viteza neadaptată la condiţiile de trafic reprezintă unele dintre principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice.

Conform Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, viteza maximă admisă pe autostradă este de 130 km/h.

Cele mai citite

Luis Rubiales, fostul președinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, ar putea ajunge la închisoare

Luis Rubiales, fostul preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, riscă să ajungă la închisoare din cauza problemelor ce continuă după finala Cupei Mondiale de...

Modificări ale liniilor STB 90 și 201

Începând de sâmbătă, 30.03.2024, traseele liniilor urbane 90 și 201 se comasează, urmând ca noul traseu organizat între terminalele „Arena Națională” și „Semănătoarea” să...

Atentat Moscova: bilanțul atacului a ajuns la 143 de morți

Bilanţul atentatului comis în suburbia Moscovei săptămâna trecută a urcat miercuri la 143 de morţi, potrivit unui nou raport comunicat de autorităţile ruse, atacul...
Ultima oră
Pe aceeași temă