8.7 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSocialHarvey Weinstein: Procuratura din Los Angeles a preluat trei anchete în care...

Harvey Weinstein: Procuratura din Los Angeles a preluat trei anchete în care este implicat

“Trei cazuri privindu-l pe Weinstein au fost înaintate procuraturii, pe 1 februarie, de poliţia din Los Angeles şi sunt pe cale de a fi evaluate”, a spus purtătorul de cuvânt Greg Risling, într-un comunicat, fără să ofere alte detalii.

Zeci de vedete de la Hollywood, printre care Ashley Judd, Gwyneth Paltrow, Kate Beckinsale şi Salma Hayek, l-au acuzat pe Weinstein de diverse forme de abuz, de la hărţuire sexuală la viol.

Producătorul, care, în prezent, urmează un tratament contra dependenţei de sex, este anchetat şi de poliţiile din New York şi Londra şi a negat vehement toate acuzaţiile.

Procuratura din Los Angeles a anunţat că, în urmă cu câteva luni, a creat o brigadă specială care se ocupă de cazurile de abuz sexual în industria de divertisment.

Uma Thurman este cea mai recentă vedetă dintr-o serie de peste 100, din care fac parte şi Rose McGowan, Angelina Jolie, Rosanna Arquette, Asia Argento şi Cara Delevingne, care l-au acuzat pe Harvey Weinstein de hărţuire, agresiune sexuală şi/ sau viol, în urma apariţiei, la începutul lunii octombrie 2017, a unui articol în The New York Times în care erau oferite detalii cu privire la mai multe plângeri pe numele producătorului de film american. Weinstein a negat acuzaţiile, dar compania de producţie pe care a cofondat-o a decis să-l demită.

În urma acuzaţiilor, în SUA a fost iniţiată o mişcare online, la care participă milioane de femei. Acestea au vorbit pe Facebook şi pe alte reţele sociale despre traumele pe care le-au suferit din cauza experienţelor de hărţuire sexuală sau abuz. Mai multe personalităţi s-au alăturat campaniei sociale din mediul online, între acestea numărându-se Lady Gaga şi actriţele Anna Paquin şi Evan Rachel Wood. În plus, au fost şi bărbaţi care s-au implicat în acest demers, între aceştia fiind actorul Javier Munoz.

Consecinţele acestui scandal au depăşit colinele oraşului Los Angeles. Scandalul nu s-a limitat la industria cinematografiei, atingând şi oficiali ai marilor companii, precum Disney şi Amazon, dar şi zona media.

De asemenea, printre vedetele acuzate de abuz sexual se numără actorul Kevin Spacey, regizorul Bryan Singer, actorul Dustin Hoffman, producătorul muzical Russell Simmons, actorul de comedie Louis CK şi actorul Geoffrey Rush.

Cele mai citite

Un cutremur cu magnitudinea inițială de 6,4 grade pe Richter a lovit sudul Japoniei

Un cutremur cu magnitudinea preliminară de 6,4 grade a lovit miercuri seara sudul Japoniei, a anunțat Agenția Meteorologică Japoneză, citată de Reuters, conform stiripesurse.ro. Epicentrul...

Iranul continuă ameninţările: Suntem gata să ne lovim inamicii cu avioane supersonice rusești

Prim-ministrul Benjamin Netanyahu la începutul şedinţei cabinetului: „ Vin acum de la întâlnirile cu miniştrii de externe din Marea Britanie şi Germania. Aseară am vorbit...

Nicușor Dan cere bani pe internet, pe motiv că în acest mod ajuți Bucureștiul

Pe facebook a apărut o reclamă care ar fi plătită de Nicușor Dan, reclamă care le solicită românilor să doneze bani pentru Nicușor Dan,...
Ultima oră
Pe aceeași temă