27.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSocialHarghita: Circulaţie în condiţii de iarnă în tot judeţul, în urma ninsorilor...

Harghita: Circulaţie în condiţii de iarnă în tot judeţul, în urma ninsorilor abundente

Purtătorul de cuvânt al Prefecturii Harghita, Adrian Pănescu, a declarat că pe drumurile care traversează zonele de creastă stratul de zăpadă frământată ajunge la 3-4 centimetri, pe celelalte artere de circulaţie acesta fiind mai mic.

Drumarii au acţionat cu 36 de utilaje de deszăpezire cu lamă şi solniţă şi au împrăştiat peste 550 de tone de sare.

Două tiruri neechipate corespunzător au derapat pe DN 15 Topliţa-Borsec şi pe DN 11B Cozmeni-Casin, fiind nevoie de intervenţia drumarilor pentru a-şi putea continua drumul.

Stratul de zăpadă în afara carosabilului ajunge şi la 40 centimetri în zona Lacu Roşu şi continuă să ningă.

Echipaje de poliţie acţionează pe drumurile din judeţ, cu precădere pe cele care traversează trecătorile montane, pentru dirijarea circulaţiei.

Şoferilor li se recomandă să aibă maşinile echipate corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă, să adapteze viteza, iar cei care conduc maşini de mare tonaj să folosească lanţurile, atunci când circulă pe tronsoanele de munte.

Judeţul Harghita se află, până la ora 11,00, sub Cod galben de ninsori abundente, local viscolite, cu depunerea unui strat consistent de zăpadă, portivit Agerpres.

Cele mai citite

Primirea României în Schengen este prezentată de Comisia Europeană drept “recomandare” pentru anul 2025

Comisia Europeană recomandă Consiliului UE, cu privire la situația Spațiului Schengen, "să ia o decizie finală și să stabilească o dată adecvată pentru ridicarea...

Partidul Democrat din Italia lansează un manifest pentru alegerile europene

Opoziția italiană încearcă din răsputeri să se impună într-un ciclu electoral în care partidele de dreapta aflate la putere în țară speră să obțină...

Echipamente agricole esențiale pentru o fermă

Echipamentele agricole sunt indispensabile pentru o activitate prosperă. Acestea sunt necesare pentru optimizarea proceselor, precum și pentru obținerea unor producții de calitate, indiferent că...
Ultima oră
Pe aceeași temă