10.3 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSocialGabriela Firea: Guvernul va aproba o OUG pentru construirea Spitalului Metropolitan

Gabriela Firea: Guvernul va aproba o OUG pentru construirea Spitalului Metropolitan

“Dau o veste bună locuitorilor din Bucureşti şi Ilfov. Visul nostru de a avea un mare spital metropolitan va fi îndeplinit. Aseară târziu şi-a încheiat activitatea grupul de lucru de la Guvern şi s-a stabilit textul OUG prin care va fi transferată ultima bucată de teren la Primăria Capitalei. Va fi până la urmă transferată. OUG va intra de astăzi în circuitul de avizare, iar până la sfârşitul lunii se va intra cu OUG în şedinţa de Guvern. Urmează apoi studiile de prefezabilitate şi de fezabilitate”, a declarat marţi primarul Capitalei Gabriela Firea.

În 22 februarie, Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a aprobat un proiect de hotărâre prin care să preia autobaza RATB Pipera pentru construirea Spitalului Metropolitan, după ce fusese iniţial respins.

Cu toate că în proiectul de hotărâre se precizează că Executivul nu a oferit un răspuns în ceea ce priveşte solicitarea municipalităţii pentru transmiterea în subordinea sa a terenului SRTV, la începutul şedinţei primarul Capitalei, Gabriela Firea, a susţinut că este vorba de ambele terenuri, care ar fi fost unite într-un total de 10 hectare şi pe care s-ar fi construit Spitalul Metropolitan şi un campus pentru studenţii la Medicină.

USR s-a abţinut de la votul proiectului, în timp ce grupul PNL s-a împotrivit din cauza locaţiei, propunând un teren din Sectorul 6. Firea i-a acuzat de ipocrizie pe consilierii PNL şi a spus că este doar un orgoliu politic al liderului PNL Bucureşti, Cristian Buşoi, care a propus construirea unui Spital Metropolitan în campania sa de la alegeri şi care acum i-ar fi pus pe consilieri să voteze împotriva proiectului, fiindcă nu mai este al lui. Edilul l-a ironizat în cadrul dezbaterii, spunând chiar că va numi spitalul după Cristian Buşoi.

Firea a iniţiat în 22 ianuarie o petiţie online prin care se strâng semnături pentru susţinerea construirii Spitalului Metropolitan. Printre semnatari se numără şi ministrul Municii Olguţa Vasilescu, ministrul Apărării, Mihai Fifor, liderul PSD, Liviu Dragnea, senatorul Ecaterina Andronescu, precum şi mai mulţi consilieri generali PSD, anunță News.ro.

Spitalul Metropolitan ar urma să aibă aproximativ 1.500 – 2.000 de paturi şi să fie realizat “de la zero”, cu secţii de oncologie, radioterapie, neurologie, terapie intensivă, recuperare medicală şi mari arşi.

Cele mai citite

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...

Taiwanul anunță că a detectat 21 de avioane militare chineze în jurul insulei

21 de avioane militare chineze au fost detectate în jurul Insulei Taiwan începând cu ora locală 8:15 (0:15 GMT), a anunţat sâmbătă Ministerul Apărării...

Rusia – Ucraina, ziua 766: Doi morți într-un atac cu drone asupra regiunii Belgorod

Un atac ucrainean cu dronă a făcut doi morţi în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local, în această...
Ultima oră
Pe aceeași temă