20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSocialDezvăluiri: “Există o rețea care faciliteaza înscrierea medicilor din spațiul non-UE în...

Dezvăluiri: “Există o rețea care faciliteaza înscrierea medicilor din spațiul non-UE în România”

“Subsemnata Dr. Mihaela Cuțui, medic stomatolog cu practică publică în jud. Timiș, membră în consiliul teritorial al Colegiului Medicilor Stomatologi Timiș, în calitate de avertizor de integritate public conform L 571/2004, invocând art.29 si 30 din Constituția României, fac urmatorul apel public către lege și autoritatea statului!

Este umilitor ca într-un stat ce-și zice democratic, în care timp de 2 ani de zile am sesizat toate instituțiile statului de drept despre încălcările flagrante ale legii de la nivelul conducerii  Colegiului Medicilor Stomatologi din România, nu s-a mișcat nimic în vederea corectării situațiilor semnalate! 

Nu aș fi ajuns atât de departe în această luptă împotriva corupției medicale dacă în spatele meu nu ar sta colegii mei din jud. Timiș și care mi-au acordat de 3 ori votul lor de încredere, precum și cele 26 de judete din țară care s-au alăturat cauzei noastre. 

Din această cauză Colegiul Medicilor Stomatologi Timiș a fost supus șicanelor și hărțuielilor de către acest grup mafiot aflat la conducerea Colegiului Medicilor Stomatologi din România. Acest Colegiu  Național a fost acaparat de un grup organizat de persoane care au instaurat o dictatură și au elaborat propriile legi interne care încalcă Legea 95/2006 și Constitutia României, sfidând Ministerul Sănătății. 

Fac parte din lotul celor trei medici (dr. Șutean Dan – Timiș, dr. Mirela Gaston-Mureș și subsemnata) din cadrul Colegiului Medicilor Stomatologi din România care am fost deferiți Comisiei superioare de disciplină pentru a fi excluși din profesie doar pentru faptul că am spus și spunem adevărul, dar mai sunt și alți președinți care au fost dați afară sau au fost determinați să plece pentru ca nu erau de acord cu acțiunile președintei Ionescu Ecaterina. 

“Vina” mea este că am dezvăluit public și în presa existența unui medic dr. Adi Ammar care s-a prezentat la Colegiul Medicilor Stomatologi Timiș și care avea certificat lingvistic pentru limba română eliberat de către Colegiul Medicilor Stomatologi România dar acest medic nu știa niciun cuvânt in limba română. S-a prezentat cu interpret și s-a vorbit în limba franceză. Văzând că nu este înscris în Colegiul Timiș, acest medic a avut o reacție de iritare afirmând “de ce nu se poate rezolva problema ca la București “…. Acum figurează cu practică permanentă în București.

Din ce am aflat de pe surse se pare ca există o rețea care faciliteaza inscrierea medicilor din spatiul non-UE in România și după 3 ani de figurație in Colegiul Medicilor Stomatologi România pleacă în spatiul european. La fel, există un alt medic a cărui diplomă nu a fost recunoscută în Italia, are o condamnare în Italia dar diploma lui a fost recunoscută de Ministerul Educației și profesează, bine mersi, în București. Din ceea ce am aflat, l-ar fi ajutat pe Matteo Politti, acel medic “estetician” (…).

Actuala Comisie superioară de disciplină din cadrul Colegiului Medicilor Stomatologi din România este lovită de nulitate datorita următoarelor argumente legale:

-nu există nicio decizie a Ministerului Sănătății în acest sens din anul 2015, când a început noul mandat al actualei conduceri a Colegiului Medicilor Stomatologi România.

-deciziile de numire trebuiau să fie publice pe site-ul Colegiului Medicilor Stomatologi România.

In concluzie, tot ce a judecat aceasta Comisie superioară de disciplină începând cu 2015 este lovit de nulitate. Precizez că excluderea sau suspendarea unui medic din cadrul Colegiului Medicilor Stomatologi  România  înseamnă ca acel medic nu poate profesa ca medic. Chiar vreau să văd asta… că suntem pedepsiți pentru că spunem adevărul!

Pentru faptul că am sesizat permanent încălcările flagrante ale legii de către actuala conducere a Colegiului Medicilor Stomatologi România, pentru că împreună cu colegii mei am dezvăluit jaful din banii medicilor practicieni din România, faptul că au “modificat” legea 95/2006 cu un articol din Regulamentul de organizare și funcționare în vederea legiferării mandatelor legislative nelimitate, acest grup aflat la conducerea Colegiului Medicilor Stomatologi România a acționat în continuare elaborând decizii care restrâng drepturile medicilor practicieni. Punctul culminant este apariția în Monitorul Oficial, partea I 707/ 28.08.2019, decizia nr.18/2CN -Regulamentului electoral al Colegiului Medicilor Stomatologi România DAR în care apare ca emitent Ministerul Sănătății. Adică să înțelegem că persoana președintă Ionescu Ecaterina e în Ministerul Sănătății și la decizia dânsei Ministerul Sănătății este eminentul dorințelor viciate ale acestei persoane? (…)

În decembrie 2019 sunt alegeri la Colegiu. Acest Regulament electoral încalcă toate legile. Acest regulament nu a fost aprobat de către Consiliul Național, nu există decizie și nu spune când intră în vigoare. În Regulamentul electoral lipsește  reprezentantul Ministerului Sănătății cu rang de secretar de stat care trebuie să fie numit prin decizie în urma cererii înaintate de către președintele Colegiului Medicilor Stomatologi România iar decizia trebuie sa fie publică pe site-ul Colegiului Medicilor Stomatologi România.  

Întreb din nou, Ministerul Sănătății este emitentul încălcările legii? Este dreptul nostru să știm persoana care a putut da girul unei asemenea manipulări și încălcări ale legii! Vorbim de corupție la cel mai înalt nivel? (…)

Menționez ca am făcut plângere penală și am un răspuns de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 care a spus că persoana Ionescu Ecaterina este în cercetare. Stiu ca sunt și alte probleme mari în sectorul public medical dar și noi, medicii practicieni, suntem 22.000 la nivel de țară. 

Închei dar nu înainte de a pune o întrebare cu riscul de a fi obraznică.

Dacă instituțiile de drept nu mai există sau sunt incapabile, atunci avem permisiunea sa ne facem dreptate singuri?”

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Un bărbat din Harghita a găsit un proiectil și două cartușe în curtea casei

Un bărbat dintr-un sat din Harghita a sunat miercuri seara la 112 și a anunțat că a găsit în curte în urma unor săpături,...

Premierul Ciolacu anunță că programul supermarketurilor NU se modifică în weekend

Supermarketurile nu se închid în weekend și nici nu vor avea program modificat. Premierul Marcel Ciolacu anunță că nu este benefică această măsură. „Vreau să...

Copilul tău și-a pierdut pofta de mâncare? Iată ce trebuie să faci!

Lipsa de apetit la copii reprezintă o problemă comună, care adesea îngrijorează părinții. Este esențială o abordare atentă și informată pentru a identifica cauzele...
Ultima oră
Pe aceeași temă