15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSocialComandament de urgenţă după primul caz de coronavirus - Firea: 1.000 de...

Comandament de urgenţă după primul caz de coronavirus – Firea: 1.000 de persoane, izolate acasă

Firea a precizat că este întrebată dacă nu se închid şcolile, dar consideră că nu sunt necesare măsuri anticipative. Primarul general a mai anunţat că Spitalul ”V Babeş” a alocat un corp de clădire special pentru persoanele infectate cu coronavirus, iar Spitalul Colentina va funcţiona ca spital suport.

Gabriela Firea a convocat, joi, la Primăria Captalei, un Comandament de urenţă, după primul caz de coronavirus.

”Principala întrebare a bucureştenilor este dacă se impune închiderea unităţilor de învăţământ. Primesc multe mesaje şi e normal ca părinţii să-şi facă griji. Toate deciziile se iau la nivelul Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă, iar noi respectăm regulile care ni se impun. Nu e cazul să luăm măsuri anticipative până nu ni se spune că suntem în situaţia în care să punem restricţii”, a declarat Gabriela Firea. 

Aceasta a precizat că 1.000 de persoane sunt izolate la domiciliu în Bucureşti, iar toate persoanele care s-au prezentat la Balş sunt sănătoase.

”Babeş a alocat deja un corp de clădire separat pentru cei infectaţi cu coronavirus. E un circuit separat încă de la poartă. Personalul are echipament de protecţie. Colentina va funcţiona ca spital suport. Va primi pacienţi care au nevoie de terapie intensivă care nu au coronavirus, dar au alte afecţiuni şi trebuie să elibereze corpul special de la Babeş”, a mai precizat primarul general.

La rândul său, managerul Sptalului Victor Babeş, Emilian-Ioan Imbri, a explicat că sunt disponibile 60 de paturi şi nu crede că va mai fi nevoie de suplimentare.

”Sunt 60 de paturi şi sper că nu va fi cazul să le folosim pe toate. În cazul în care, prin absurd, lucrurile se complică, vom mai elibera un pavilion. Nu e cazul să ocupăm toate spitalele din Bucureşti. Avem spitalul, avem planul, avem personalul pe care îl gestionăm, avem echipamente de protecţie necesare. Mai mult de o lună, spitalul nu rezistă cu stocul de echipamente. Am cerut mai multe de la Guvern, dar dacă aprovizionarea întârzie, vom solicita şi ajutorul primăriei”, a explicat managerul spitalului.

Acesta a explicat că, pentru 45 de zile, echipamentele de protecţie pentru personal şi pacienţi costă un milion de lei.

Cele mai citite

Declarațiile lui Ştefan Târnovanu înaintea derby-ului cu Rapid

Ştefan Târnovanu, portarul liderului FCSB, spune că formaţia sa este favorită la câştigarea derby-ului de sâmbătă, cu Rapid, şi că este deja cu gândul...

Președintele COSR confirmă: „Șansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice sunt importante”

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, a declarat că şansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice...

Bayer Leverkusen, de neoprit! Trupa lui Xabi Alonso a stabilit un nou record în fotbalul european

Bayer Leverkusen, formația pregătită de spaniolul Xabi Alonso, a devenit prima echipă din cele cinci mari ligi europene de fotbal care reuşeşte o serie...
Ultima oră
Pe aceeași temă