16.5 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSocialANM actualizează prognoza: Ger, ninsori și polei până la sfârșitul săptămânii

ANM actualizează prognoza: Ger, ninsori și polei până la sfârșitul săptămânii

În intervalul 20 martie, ora 15 – 22 martie, ora 10, vremea se va menține deosebit de rece, cu valori termice mai scăzute, în general, cu 10 grade față de mediile climatologice specifice perioadei. Temperaturile vor fi negative noaptea și dimineața în toată țara, iar în cea mai mare parte a Moldovei și ziua.

Pe parcursul zilei de miercuri (21 martie) aria precipitațiilor se va extinde treptat dinspre sud-vest și va cuprinde cea mai mare parte a țării, iar în jumătatea de sud a teritoriului și la munte, izolat, cantitățile de apă vor depăși 10…15 l/mp.

În zona montană vor fi ninsori, iar în Munții Banatului, Carpații Meridionali și de Curbură se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent.

În Oltenia, Muntenia și Dobrogea vor fi precipitații sub formă de ploaie, lapoviță și ninsoare și trecător se va forma polei sau ghețuș, iar în restul teritoriului vor predomina ninsorile.

Vremea deosebit de rece se va menține până spre sfârșitul săptămânii și vor mai fi precipitații predominant sub formă de ninsoare în majoritatea regiunilor, cu o probabilitate mai mare de apariție pe parcursul zilelor de joi și vineri, în special în sud, în sud-est și la munte.

Prognoza pentru București

În București, la noapte, vremea va fi deosebit de rece. Temperatura aerului va scădea până la o minimă de -5…-4 grade, mai coborâtă în zona preorășenească spre -7 grade. Cerul va deveni variabil, iar vântul va sufla slab și moderat.

Miercuri, 21 martie, vremea se va menține deosebit de rece. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 1 grad, iar cea minimă va fi de -3…-2 grade.

Temporar, îndeosebi pe parcursul zilei, vor fi precipitații predominant sub formă de lapoviță și ninsoare. Vor fi condiții de polei sau ghețuș și este posibil să se depună strat de zăpadă de 2…5 cm. Vântul va sufla în general moderat, cu viteze de până la 35…45 km/h.

Joi, 22 martie, vremea va fi în continuare deosebit de rece. Temperatura maximă va fi în jur de 0 grade, iar cea minimă va fi de -5…-4 grade. Mai ales seara și noaptea, temporar va ninge, moderat cantitativ noaptea când se va depune strat nou de zăpadă mai consistent și vântul se va intensifica, atingând spre sfârsitul intervalului viteze în jur de 50 km/h.

Vineri, 21 martie, vremea se va menține deosebit de rece. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 0 grade, iar cea minimă va fi de – 5…-3 grade. Va continua să ningă, moderat cantitativ mai ales ziua, când se va depune strat nou de zăpadă consistent. Vântul va avea intensificări temporare, cu viteze de 45 ….55 km/h.

Cele mai citite

Ajutorul promis Israelului, dar și Ucrainei ar putea fi votat în Congresul SUA

În timpul unei convorbiri telefonice de duminică între președintele Joe Biden și liderii Congresului, a existat un „acord” privind ajutorul rapid atât Israelului, cât...

Ajutorul promis Israelului, dar și Ucrainei ar putea fi votat în Congresul SUA

În timpul unei convorbiri telefonice de duminică între președintele Joe Biden și liderii Congresului, a existat un „acord” privind ajutorul rapid atât Israelului, cât...

Olaf Scholz, vizită în China: Nu fumăm toți cannabis în Germania

Cancelarul Olaf Scholz i-a asigurat luni pe studenții chinezi că nu vor fi nevoiți să fumeze cannabis dacă aleg să studieze în Germania, liderul...
Ultima oră
Pe aceeași temă