4.9 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSocial3.000 de elevi ai şcolilor de poliţie şi subofiţeri ale MAI au...

3.000 de elevi ai şcolilor de poliţie şi subofiţeri ale MAI au depus jurământul militar

Cursanții din școlile de agenți și de subofițeri ale MAI au susţinut examenul de admitere în luna ianuarie 2018 şi vor absolvi la finalul acestui an.

Dintre aceştia, 1.588 sunt de la arma poliţie, 700 de la jandarmi, 333 de la pompieri şi 281 de la poliţia de frontieră. Aceştia au susţinut examenul de admitere în luna ianuarie a acestui an şi vor absolvi la finalul lui 2018.

“Odată cu depunerea acestui jurământ trebuie să fiţi pe deplin conştienţi că dumneavoastră veţi fi în slujba societăţii şi nu invers. Aşadar, statutul pe care îl veţi dobândi vă oferă în special obligaţii – faţă de oameni, faţă de comunitate şi faţă de ţară. Am convingerea că fiecare a făcut această opţiune în cunoştinţă de cauză! Eu vă recomand să nu vă opriţi aici! Mergeţi mai departe, pregătiţi-vă intens şi demonstraţi că oricând puteţi face mai mult pentru voi şi pentru ţară!” , a transmis, printr-un mesaj, ministrul de Interne, Carmen Dan.

La ceremonii au fost prezenţi reprezentanţi din aparatul central al MAI precum şi din inspectoratele generale ale fiecărei arme – Poliţie, Poliţie de Frontieră, Pompieri şi Jandarmi.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Israelul, atac cu rachete asupra Iranului

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...
Ultima oră
Pe aceeași temă