19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSocial25.000 de români pleacă în weekend-ul ulterior Sfântului Valentin în minivacanţe

25.000 de români pleacă în weekend-ul ulterior Sfântului Valentin în minivacanţe

De Valentine’s Day, cele mai căutate destinaţii interne sunt marile oraşe, care atrag turiştii cu restaurante şi cluburi, hotelurile de lux din zona montană, hotelurile cu facilităţi SPA din staţiunile balneare şi pensiunile rurale.

“Întrucât Ziua Îndrăgostiţilor a căzut în timpul săptămânii, hotelierii şi proprietarii de restaurante au făcut oferte pentru weekend-ul care urmează acestei sărbători. Pe de altă parte, românii nu vor renunţa la distracţie chiar dacă vor sărbători în localitatea de reşedinţă, deoarece restaurantele, cluburile şi barurile vin cu oferte create special pentru această zi”, a precizat Dragoş Răducan, prim-vicepreşedintele FPTR.

Pe primul loc în topul destinaţiilor care atrag turişti de Valentine’s Day se află Valea Prahovei, urmată de staţiunile balneare. Pe Valea Prahovei, ofertele încep de la 250 lei la un hotel de 3 stele şi ajung la 800 lei la un hotel de 5 stele, pentru sejur de 2 nopţi cu mic dejun şi cină festivă.

Pentru această sărbătoare s-au pregătit şi hotelierii din staţiunile balneare, unde tarifele încep de la 150 lei pentru un sejur de 2 nopţi la un hotel de 3 stele cu mic dejun, şi ajung la 650 lei pentru sejur de 2 nopţi, la un hotel 5 stele cu demipensiune.

În acest an, hotelierii de pe litoral au creat puţine oferte speciale, însă există câteva unităţi de cazare care aşteaptă îndrăgostiţii care vor să petreacă câteva zile la malul mării, într-un cadru romantic. Majoritatea ofertelor sunt în hoteluri de 4 şi 5 stele, unde tarifele încep de la 400 de lei pentru sejur de 2 nopţi cu mic dejun şi cină festivă.

Pentru românii care vor sărbători acasă, restaurante şi cluburile vin şi ele cu oferte create special pentru această zi cu tarife începând de la 100 lei.

Şi în anul 2018, dragostea nu are frontiere, de aceea unii românii aleg să sărbătorească în destinaţii externe apropiate, astfel că un city break într-un oraş european reprezintă varianta ideală. Fiind perioada de extrasezon, tarifele sunt considerabil mai mici, iar destinaţii precum Roma şi Paris devin mai accesibile, cu tarife pornind de la 130 euro/persoană/pachet.

Cu toate acestea, FPTR estimează că în 2018 românii cheltuiesc mai puţin de Sfântul Valentin iar printre motivele sesizate de FPTR se află infrastructura de transport care este în continuare neadecvată pentru un flux sporit de turişti, dar şi faptul că Valentine’s Day se succede imediat vacanţei elevilor, ceea ce aduce un minus în bugetul românilor.

Cele mai citite

Welkins: Excelență în siguranță și inovație pentru clădiri

În lumea modernă, unde siguranța, accesibilitatea și iluminarea sunt priorități esențiale, compania Welkins Fire Protection Solutions SRL se remarcă ca un lider în furnizarea...

Orașul Harkov ar fi fost atacat de Rusia cu un nou tip de bombă cu sistem de ghidare

Este posibil ca Rusia să fi utilizat un nou tip de bombă cu sistem de ghidare în atacurile aeriene asupra oraşului Harkov, din nord-estul...

Reforma austerității, îmblânzită. Plafonări peste plafonări de la Guvern

După austeritatatea de anul trecut și cu un deficit bugetar la limită, Executivul face cadouri pentru români, iar angajații din companiile de stat pot...
Ultima oră
Pe aceeași temă