5.5 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăSănătateToate cele 1,5 milioane de doze de vaccin antigripal au ajuns în...

Toate cele 1,5 milioane de doze de vaccin antigripal au ajuns în România

Comenzile de vaccin pentru acest sezon au fost livrate integral către distribuitorii din România.

Aceștia au livrat deja către furnizorii de servicii de sănătate (Direcţiile de Sănătate Publică județene și din București) 1.050.000 de doze, “urmând ca săptămâna aceasta să livreze şi ultima tranşă de 450.000 de doze către beneficiari, conform acordului Ministerului Sănătăţii pentru sezonul 2019-2020”.

“Anul acesta provocarea a fost mai mare, din cauza faptului că Organizația Mondială a Sănătății a anunțat mai târziu recomandările de tulpini pentru vaccinuri, dar Mylan a livrat către distribuitori întreaga cantitate de vaccin, nu doar la timp, ci chiar cu 2 săptămâni mai devreme decât calendarul agreat contractual”, a declarat Adrian Grecu, directorul general al Mylan în România și Head of South East Europe în cadrul acestei companii.

Producerea vaccinului gripal este un proces extrem de complex care durează până la șase luni, astfel încât ce se livrează într-un sezon se produce de fapt cu mult înaintea începerii acestuia.

În fiecare an, între cinci și zece la sută dintre adulți și între 20 și 30 la sută dintre copii se îmbolnăvesc de gripă. Potrivit OMS, se estimează că epidemiile anuale la nivel global vor avea drept rezultat între aproximativ trei și cinci milioane de cazuri de îmbolnăviri severe și între 290.000 și 650.000 de decese.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă