10.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSănătateCopilul de patru ani care a fost anesteziat la dentist a murit...

Copilul de patru ani care a fost anesteziat la dentist a murit la spital

Băiețelul de patru ani și jumătate a murit, miercuri, la Spitalul “Grigore Alexandrescu” din București, unde fusese internat după ce suferise o anestezie totală la o clinică de stomatologie din Pitești.

Amintim că băiețelul se prezentase la clinica din Pitești împreună cu mama lui, iar cu acordul acesteia, medicul stomatolog i-ar fi făcut pacientului o anestezie completă de tip “analgo – sedare”. Ulterior, copilul s-a simțit din ce în ce mai rău. Inițial, chiar medicul stomatolog a încercat să-l trezească, în condițiile în care la clinica de stomatologie din Pitești nu exista un medic specialist în anestezie – terapie intensivă (ATI).

În final, băiețelul a fost transportat și internat, fiind deja în stare critică, la Spitalul de Copii “Grigore Alexandrescu” din București.

“Din păcate, copilul de 4 ani şi 8 luni a pierdut lupta cu viaţa. În urmă cu jumătate de oră s-a produs stop cardiac ce nu a mai răspuns la manevrele de resuscitare. S-a declarat decesul. Părinţii au fost lângă el”, a anunțat, miercuri, Raluca Alexandru, purtătoarea de cuvânt a Spitalului “Grigore Alexandrescu”.

Conform declarațiilor ministrului Sănătății, dr. Victor Costache, anestezicul folosit la Pitești în cazul acestui copil n-ar fi avut voie să fie utilizat decât într-un spital.

Medicul stomatolog de la Pitești, cel care i-a făcut anestezia, ar putea fi acuzat de ucidere din culpă.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

VIDEO. Caz halucinant la Sibiu. Bolid de zeci de mii de euro, dar fură 20 de lei dintr-o cofetărie

Proprietarul unui lanț de cofetării din zona Sibiului a luat măsuri în urma unei creșteri a furturilor și a instalat camere de supraveghere în...

Nicu Ștefănuță a depus plângere la CNCD împotriva preotului Nicolae Tănase, din cauza declarației revoltătoare la adresa femeilor abuzate sexual

Europarlamentarul independent Nicu Ștefănuță, vicepreședinte al Grupului Verzilor din Parlamentul European, a depus o plângere la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) împotriva preotului...

Charalambous, cu o zi înaintea derby-ului FCSB – Rapid: „Jucătorii sunt înfometaţi să câştige acest titlu de campioni”

Antrenorul echipei FCSB, Elias Charalambous, a declarat că jucătorii săi sunt înfometaţi să câştige titlul de campioni în acest sezon şi că o victorie...
Ultima oră
Pe aceeași temă