4.9 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSănătateCe trebuie sa stii despre implanturile dentare chiar de la specialistii din...

Ce trebuie sa stii despre implanturile dentare chiar de la specialistii din domeniu!

Primul pas in rezolvarea oricarei probleme stomatologice este alegerea corecta a planului de tratament, asadar va trebui sa cunosti toate aspectele importante si beneficiile oferite de acest tratament revolutionar inainte sa decizi asupra solutiei optime de reconstruire a danturii.

Din acest motiv, specalistii din cadrul clinicii Dental Excellence ti-au pregatit, in randurile ce urmeaza, cateva dintre cele mai des intalnite intrebari referitoare la tratamentele cu implanturi dentare si raspunsurile care iti vor oferi toate informatiile de care ai nevoie. Astfel, atunci cand vei vizita cabinetul stomatologic cu o problema de aceasta natura, vei cunoaste deja rezolvarea optima. 

Ce sunt si ce rol au implanturile dentare?

Aceste dispozitive medicale sunt alcatuite din 3 elemente distincte, asadar acesta va fi si numarul de etape ale tratamentului. Primul pas este inserarea in structura osoasa a implantului propriu-zis (o piesa din titan care va indeplini rolul de radacina artificiala), apoi se monteaza bontul protetic de vindecare (la o distanta de aproximativ 6 luni de la prima faza a tratamentului), iar ultima etapa va fi atasarea coroanei dentare (singurul element aflat la vedere – confectionata din ceramica rezistenta si durabila, asemenea smaltului dentar).

Medicul specialist se va concentra pe realizarea unor implanturi dentare perfect functionale si cu aspect natural, iar dintii artificiali montati in urma acestui tratament vor asigura o muscatura corecta pe termen lung si o viata sociala lipsita de complexe. Practic, la finele intregului plan de tratament, te vei putea bucura de inlocuirea cu succes a dintilor naturali pe care i-ai pierdut, indiferent de motivul desprinderii acestora.

Cele mai importante beneficii oferite de implanturile dentare de calitate

– Senzatia si confortul unor dinti naturali perfect sanatosi;

– Obtinerea unei masticatii corecte;

– Pastrarea calitatilor si vitalitatii celorlalti dinti din cavitatea bucala, spre deosebire de alternativa neperformanta reprezentata de puntile dentare;

– Prevenirea paradontozei si a altor afectiuni stomatologice severe;

– Imbunatatirea fizionomiei, detaliu sesizabil in special atunci cand sunt inlocuiti dintii din fata;

– Prevenirea atrofierii osului si a migrarii dintilor ca o consecinta a spatiului ramas liber;

– Combaterea riscului de aparitie a cariilor.

 Durerea asociata cu acest tip de tratamente

Foarte multe persoane inca pastreaza imaginea stomatologiei practicate in anii ’90, asadar presupun ca tratamentele stomatologice inca mai implica durere la fiecare interventie. Practic, pacientii se tem in special de prima etapa, inserarea surubului din titan in os, insa aceasta interventie este total lipsita de durere, fiind realizata sub anestezie.

In plus, va fi mult mai usor de suportat decat rezolvarea problemei apeland la punti dentare (procedura stomatologica depasita ce presupune devitalizarea celor doi dinti invecinati spatiului ramas liber).

Prezenta implanturilor dentare in cavitatea bucala nu va fi resimtita negativ indiferent de situatie, asadar unul dintre beneficiile acestui tratament este asigurarea unei senzatii de dinte natural sanatos. Tocmai de aceea, nu vei intampina disconfort la mestecarea alimentelor de orice tip sau la vorbire.

Cele mai citite

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă