Președintele social-democraților din Germania îl felicită pe Liviu Dragnea pentru victoria obținută în alegeri

de Andrei Mărgăritescu , 18 decembrie 2016 - stire actualizata la ora 12:41, 18 decembrie 2016
Președintele social-democraților din Germania îl felicită pe Liviu Dragnea pentru victoria obținută în alegeri

Președintele Partidului Social-Democrat din Germania, Sigmar Gabriel, l-a felicitat pe șeful PSD, Liviu Dragnea, pentru victoria obținută la alegerile parlamentare. 

”Performanța voastră electorală vine într-o perioadă de mari provocări pentru toată Europa. Criza economică cu urmările sale sociale devastatoare încă nu este complet depășită în Europa. În același timp, trăim o perioadă în care populismul periculos este în continuă creștere, fiind cel care pune sub semnul întrebării fundamentele societăților noastre democratice și parteneriatul european. Mai mult ca niciodată, în fața acestor amenințări este datoria noastră, ca social-democrați și progresiști, să conlucrăm și să oferim impulsuri comune pentru o Europă mai bună: pentru o Europă care investește în creștere economică și locuri de muncă. Pentru o Europă solidară și care creează mai multă echitate socială, prin aplecarea către interesele de zi cu zi ale cetățenilor ei. Pentru o Europă care apără libertatea și democrația în fața populismului și naționalismului”, i-a scris președintele social-democraților germani șefului PSD. 


Citește și: Liviu Dragnea, despre propunerea PSD pentru funcția de premier: Vom merge cu o propunere care să fie acceptată. Sper ca președintele să respecte votul popular


 

Sigmar Gabriel i-a mai transmis lui Dragnea că speră să ”colaboreze în continuare îndeaproape”. 

La alegerile parlamentare de duminica trecută, PSD a obținut peste 45%, dintre voturi, atât la Camera Deputaților, cât și la Senat, în vreme ce PNL a obținut aproximativ 20% dintre sufragii. Astfel, la Camera Deputaților, social-democrații au obținut 154 de mandate, iar PNL 69 de mandate, USR - 30 de mandate; UDMR - 21 de mandate; ALDE - 20; PMP - 18, iar 16 mandate au fost câștigate de minorități. La Senat,  PSD a obținut 67 de mandate, PNL - 30; USR - 13; ALDE - 9; UDMR - 9; PMP - 8.

Comentarii

 • Paul

  18 decembrie 2016 20:40

  E frumos si protocolar mesaju ` ! el ii arata mustaciosului ce prioritati externe are si faptu lca trevbuie sa fei solidar cu familia europeana ! pana aici, no problem, e vorba de clasica diplomatie ! Dar, in rest, era bine sa se intereseze oleaca ce avere ...`social-democrata` ae dl. Dragnea si pri nce metode `social democrate` a obtinut-o ! nu de alta, dar dl. Gabi Sigmar e un naiv de zile mari ! Isi imagineaza ca daca domnia sa traieste din salariu cinstit, la fel a facut si familia Dragnea, si NU ESTE ASA ! La o simpla cautare pe net, facuta inainte de a trimete mesaju lacesta, dl. Sigmar ar fi gasit MII DE ARTICOLE - e adevarat, in limba romana dar un amarat de sas plecat de la noi in Germania i-ar fi tradus rapid ! - cu matrapazlacurie lteribiel ale familiei Dragnea ! Geme presa si media romaneasca de ele ! Aceasta familie a ajusn sa sufoce pur si simplu climatul economic al judetului Teleorman ! Sunt zeci si zeci de fapte dubioase ....reflectate perfect in marimea neobisnuita si nejustificabila prin venituri cinstite a averi iacestei familii ! Care amu ` s-a despartit si si-a impartit averea ...poate demonstrativ, asa, sa o puna la adapost ! Au dosare penale ambii si au probleme in continuare cu justitia romana ! Ne-am saturat sa avem in frutne persoane care dobandesc bunuri colosale din bani publici ! Indiferent de partidu ldin care fac parte ! Ne-am saturat sa fim furati de banii nostri, sa fie clar ! Iar daca dl. Sigmar, cu toate ca ar sti ca asa stau lucrurile, tot ar fi frate de sange cu dl. Dragnea, atunci sa il ia la el in Germania, poate ii arata cum se mangleste cu `succesuri` banul public !

  raspunde comentariului
 • ion

  18 decembrie 2016 13:40

  Acest domn, Gabriel, care-l felicita pe infractorul Dracnea ar fi facut bine sa-si tzina gura. Ori e prost ori rau intentionat sa jigneasca un popor felicitand un condamnat. Dragnea nu a fost votat, ci a obtinut voturi prin inselarea alegatorilor 2,5 mil. Nicaeri inselatorii nu sunt felicitati pt succes. Se vede ca la partidul german a lui Sigma Gabriel, da. Rusine pt nemti!

  raspunde comentariului
  • Jan

   18 decembrie 2016 17:13

   Este ca si cand Adi Minune il felicita pe Florin Salam, pt. ca Liviu si Gabriel fac parte din aceeasi satra politica. In plus, Gabriel este un svab emigrat din Romania, care inca nu s-a vindecat.

   raspunde comentariului

Ultima ora

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design