Preşedintele interimar al PNL: Vom analiza dacă vom sesiza la CCR validarea mandatului lui Liviu Dragnea

de Iulia Iancu , 20 decembrie 2016 - stire actualizata la ora 23:15, 20 decembrie 2016
Preşedintele interimar al PNL: Vom analiza dacă vom sesiza la CCR validarea mandatului lui Liviu Dragnea

Preşedintele interimar al Partidului Naţional Liberal, Raluca Turcan, a declarat, marţi, că liberalii vor analiza dacă atacă la CCR validarea mandatului lui Liviu Dragnea, cât timp ''se apreciază prin vot politic cu PSD-ul majoritar dacă legea se respectă'', informează Mediafax.

''Colegii mai tineri parlamentari trebuie să ştie cum negociază PSD adică <<luaţi ceea ce nu ne trebuie nouă>> pentru aşa se raportează la instituţia numită Parlamentul României. Nu se gândesc neapărat la măsurile pe care le pot lua în anumite comisii, ci dimpotrivă ce oameni au pentru anumite funcţii. Aşadar, acest comportament al PSD va fi uşor, uşor, cunoscut de către toţi colegii'', a declarat preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, în contextul nemulţumirilor din partid privind modul în care au fost negociate funcţiile în comisiile parlamentare şi conducerile Camerei Deputaţilor şi Senatului.

PNL ar urma să primească preşedinţia a patru comisii la Camera Deputaţilor şi două funcţii în conducerea acestui for. La Senat PNL ar putea prelua preşedinţia a cinci comisii şi trei funcţii în Biroul Permanent al Senatului.

''Vom analiza (dacă vom sesiza la CCR validarea mandatului lui Liviu Dragnea-n.r.). Atât cât există opţiunea de vot politic în Parlament şi se apreciază prin vot politic cu PSD-ul majoritar dacă legea se respectă sau nu vom analiza. Miza noastră nu este Liviu Dragnea, nu este PSD. Oamenii au votat. Noi vrem să vedem exact ce face acest partid pentru cei care şi-au pus aşteptările în PSD'', a afirmat preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, întrebată dacă PNL va sesiza la CCR validarea mandatului lui Liviu Dragnea.


Citeşte şi: Mandatul de deputat al lui Liviu Dragnea a fost validat

Mandatul de deputat al lui Liviu Dragnea a fost validat, marți, de subcomisia pentru validarea mandatelor din Camera Deputaţilor, formată din Eugen Nicolicea (PSD), Marcel Ciolacu (PSD) şi Valeria Schelean (PNL). Votul a fost doi la unul.

Cei 30 de membri ai Comisiei de validare a mandatelor deputaţilor s-au împărţit în nouă subcomisii repartizate alfabetic, mai multe circumscripţii, din care deputaţii trebuie validaţi.

Dosarul lui Liviu Dragnea a fost repartizat subcomisiei numărul opt, din care fac parte Eugen Nicolicea (PSD), Marcel Ciolacu (PSD) şi Valeria Schelean (PNL).

Deputatul PNL Gabriel Andronache a anunţat că liberalii vor contesta în această subcomisie validarea mandatului lui Liviu Dragnea. Decizia finală va fi luată apoi în plenul întregii comisii, la finalizarea procedurilor.

Comentarii

 • VictoryHope

  22 decembrie 2016 1:51

  httpwww.jpost.comIsrael-NewsPolitics-And-DiplomacyIsraeli-strategists-win-Romanian-election-475699Deci nu PSD a cistigat alegerile ci contractorii lui in Israel. Stiati asta sii nu ati comunicat romanilor? E foarte grav. Alegerile trebuie refacute.Sint viciate de influente straine- acei contractori nu sint doar persoane particulare ci ei lucreaza si pentru campanii electorale , schimbari de regim, Netanyahu campaign..Cine le-a platit acelor doi sutele de mii de euro? Dragnea? Nu. Deci cine? Soros? Deci ce este Romania? Un stat fara lege?Si acum un om-femeie- de paie care sa fie in fata si el sa o dirijeze ca pe o marioneta femeie, minoritate nationala si muslim plus un sot refugiat syrian care vor aduce citeva sute in zona Tulcei,...E adevarat?De ce? De ce e accepta un parlamentar sa jure cu mina pe Coran...nu e in legea noastra asa ceva.Ce e Romania? De ce PSD se uneste cu UDMR- pastorul Tokesh, prietenul Transylvaniei ca ar inghiti-o cu totul? Cine sint ALDE daca sint romani atunci sa nu stea linga PSD-paote se refac alegerile..A fost frauda electorala.

  raspunde comentariului
 • Alice

  22 decembrie 2016 1:43

  Dragnea il ameninta pe presedinte. Cum se poate accepta asa ceva? Si un presedinte nu poate ceda unui santaj pe o problema personala adevarata sau nu.

  raspunde comentariului
 • Alice TP

  22 decembrie 2016 1:41

  Si cum ramine cu interferenta celor doi contractori israelieni in campania electorala? Nici o tara nu ar accepta asta. Romania poate sa accepte? De ce?

  raspunde comentariului
 • jonny longo

  21 decembrie 2016 17:31

  iara se da importanta ciocolina

  raspunde comentariului
 • ganduri bune

  20 decembrie 2016 23:31

  stai cuminte la rand, n-o sa ramai fara portie.

  raspunde comentariului

Ultima ora

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design