Noii deputaţi vor depune, miercuri, jurământul de învestitură

de Iulia Iancu , 19 decembrie 2016 - stire actualizata la ora 17:33, 19 decembrie 2016
Noii deputaţi vor depune, miercuri, jurământul de învestitură

Noii membri ai Camerei Deputaţilor sunt aşteptaţi la Palatul Victoriei, miercuri, unde vor depune jurământul în ședință de plen miercuri.

Potrivit unor surse din Biroul permanent al Camerei, marți, după convocarea plenului, va fi aleasă componența comisiei de validare, formată din 30 de membri și care va lucra toată ziua de marți.

Miercuri, începând cu ora 9,00, noii deputați vor depune jurământul, după care va fi ales președintele Camerei și componenții Biroului permanent.


Citeşte şi: PSD şi ALDE au semnat protocolul de guvernare. Cele două partide merg împreună la consultările propuse de preşedintele Klaus Iohannis

Partidul Social Democrat și ALDE au semnat, luni, la Palatul Parlamentului, un protocol de guvernare. Documentul a fost semnat de președintele PSD, Liviu Dragnea, și de liderii ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu și Daniel Constantin.

Documentul semnat, luni, reprezintă Coaliţia de Guvernare pentru Dezvoltare şi Democraţie, protocolul prevăzând susţinerea unui prim-ministru comun al unui guvern în care reprezentarea partidelor să se facă proporţional şi constituirea unei majorităţi parlamentare. Astfel, cele două formaţiuni politice vor propune un candidat unic pentru funcţia de premier şi un guvern de coaliţie.

 

 

Comentarii

Ultima ora

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design