Kelemen Hunor, despre protocolul PSD - UDMR: Urmează să ne întâlnim cu colegii din PSD, să mai vorbim, să încercăm să finalizăm textul și, dacă se va întâmpla acest lucru, o astfel de colaborare parlamentară este posibilă

de Iulia Iancu , 20 decembrie 2016 - stire actualizata la ora 19:31, 20 decembrie 2016
Kelemen Hunor, despre protocolul PSD - UDMR: Urmează să ne întâlnim cu colegii din PSD, să mai vorbim, să încercăm să finalizăm textul și, dacă se va întâmpla acest lucru, o astfel de colaborare parlamentară este posibilă

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, marţi, că o colaborare parlamentară cu PSD este foarte "posibilă", dar "mai lipsesc câteva elemente" și de aceea nu poate să anunțe data semnării unui protocol, informează Agerpres.

"Legat de protocol, am avut aseară o discuție, au mai fost niște discuții tehnice și urmează să ne vedem azi, mâine, în funcție de timpul fiecăruia și, mai ales, în funcție de programul colegilor. În principiu, eu cred că o colaborare parlamentară este bine-venită, este posibilă, trebuie să vedem dacă pe textul colaborării, care va fi un text simplu după părerea mea, în care se face referire la toate domeniile social-economice, inclusiv la drepturile minorităților etnice, dar poate să fie și trebuie să fie un protocol, un text în general în care se pot introduce elemente concrete pe parcursul sesiunilor parlamentare și, în același timp, trebuie să fie un text care va da Parlamentului un rol important și va reda Parlamentului acel rol de care s-a lipsit în ultima perioadă", a afirmat Kelemen Hunor, după ședința grupurilor parlamentare ale UDMR.

Kelemen Hunor nu a oferit informaţii despre data când se va semna protocolul dintre formaţiunea pe care o conduce şi Partidul Social Democrat. Hunor a explicat că urmează să se mai întâlnească cu liderul PSD, Liviu Dragnea, pentr a pune la punct toate detaliile colaborării. 

"Trebuie să cunoaștem și persoana viitorului premier, pentru că este extrem de important cine va fi premierul și, bineînțeles, în programul de guvernare trebuie să existe și o referire și o gândire pozitivă în perspectiva minorităților naționale. Urmează să ne mai întâlnim cu colegii din PSD, urmează să mai vorbim, urmează să încercăm să finalizăm textul și, dacă se va întâmpla acest lucru, o astfel de colaborare parlamentară este posibilă și nu se referă la Guvern, deci fără a participa la actul de guvernare. Mai lipsesc câteva elemente. Până când aceste elemente nu sunt cel puțin pentru mine prezentate și nu am convingerea că lucrurile, din punctul nostru de vedere, sunt în regulă, data semnării protocolului nu pot să o anunț", a adăugat liderul UDMR.

El a explicat că s-ar putea să fie o propunere de prim-ministru cu care nu poate să fie de acord "din varii motive" sau s-ar putea ca în programul de guvernare să nu se facă nicio trimitere la cetățenii care aparțin diferitelor grupuri etnice.

"Trebuie să vedem care sunt răspunsurile celor care vor guverna în următoarea perioadă și celor care au o majoritate de 54% și să nu vorbim cinstit și foarte direct ar fi o greșeală. Nu vrem să facem această greșeală. Se poate semna (protocolul — n.r.) și înainte și după învestirea Guvernului. Deci, eu nu mă grăbesc, deci eu am timp, sunt un om răbdător, știu ce am de făcut și de ce m-au trimis aici alegătorii mei", a spus președintele UDMR.


Citeşte şi: Liviu Dragnea anunţă că textul protocolului de colaborare parlamentară PSD - UDMR este aproape finalizat

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat, marţi, că draftul de protocol de colaborare parlamentară între coaliţia PSD-ALDE, pe de o parte, şi UDMR, pe de altă parte, este aprope finalizat

Comentarii

 • Ei uite ca nu numai

  21 februarie 2017 22:32

  romanii au politicieni lepre,si maghiarii au .

  raspunde comentariului
 • Nu au nevoie de voi, KH, nu vezi?

  21 decembrie 2016 13:53

  Le ajunge alde Tradiceanu. Desigur, ai fi fericit sa va ia la ciolan, dar se pare ca nu au de gand!

  raspunde comentariului

Ultima ora

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design