21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialPrimarul Emil Boc îi îndeamnă pe clujeni să meargă la vot

Primarul Emil Boc îi îndeamnă pe clujeni să meargă la vot

Fostul premier, primarul PNL al Clujului, Emil Boc, și-a exercitat dreptul de vot la sediul Liceului de Informatică Tiberiu Popoviciu din cartierul Zorilor. El a venit împreună cu soția sa, Oana, și cu mai mulți colegi de partid.

”Am votat cu cei care cred că România merge înainte prin investiții și locuri de muncă. Investițiile și locurile de muncă reprezintă deopotrivă cea mai bună cale spre creșterea economică și, în același timp, cea mai bună formă de protecție socială. Pe de altă parte, îi îndemn pe toți clujenii să meargă la vot. De ce? Avem nevoie de o guvernare stabilă, pentru că urmează vremuri dificile. Trăim într-un context geopolitic destul de încărcat. Opțiunile vecinilor noștri le cunoașteți. România are nevoie de consolidarea statutului său în Uniunea Europeană, în NATO și în parteneriatul strategic cu Statele Unite. De asemenea, gândiți-vă că anul viitor urmează patru alegeri strategice în Uniunea Europeană, de care depinde viitorul euro și al Uniunii Europene: alegerile din Franța, alegeri în Germania, alegeri în Olanda și, din nefericire, alegerile din Italia, de ultima oră, în urma referendumului. Cu alte cuvinte, e bine să avem un Guvern stabil, legitim, iar această legitimitate nu poate rezulta decât dintr-o largă participare la vot a românilor”, a spus primarul Clujului.

Președintele PSD Cluj, consilierul local Horia Nasra, și-a exercitat dreptul de vot în secția de votare amenajată în Seminarul Teologic Ortodox. El a declarat că a votat pentru o Românie a echilibrului. ”Cu siguranță, îmi doresc ca aceste alegeri să aducă o schimbare în bine. O schimbare în bine înseamnă mai multă grijă față de toți cetățenii României, mai puțină corupție și cât mai multă viziune. Cred că este important în România și un echilibru al puterii. Și atunci, dacă în 2014, românii au ales echilibrul, cred că și astăzi trebuie să optăm pntru un echilibru instituțional”, a spus Horia Nasra.

Liderul PSD a mai adăugat că speră ca noii parlamentari ai județului Cluj să fie oameni serioși și să participe la aproape toate ședințele pe care le va avea noul Legislativ.

Candidatul USR la Camera Deputaților din județul Cluj, Emanuel Ungureanu, a votat la școala generală Horea din cartierul Gruia. El și-a exprimat încrederea că tinerii vor ieși la vot. ”Am un sentiment de căldură și de siguranță că tinerii o să iasă la vot. Sunt convins că schimbarea este foarte importantă și astăzi este ziua schimbării. Cred că sunt cele mai importante alegeri de după 1989. Este fundamental să înțelegem că astăzi este ziua cetățenilor, nu ziua politicienilor”, a spus Emanuel Ungureanu.

Candidatul USR se află la primul său scrutin. Până recent, Emanuel Ungureanu a fost ziarist și activist civic în domeniul protecției drepturilor copiilor care fac dializă. 

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Deca, vizită în Sibiu. Agenda ministrului Educației

Ministrul Educației, Ligia Deca, efectuează astăzi o vizită în județul Sibiu. Vizita include participarea la *Gala performanței învățământului preuniversitar din Sibiu, vizitarea a două școli...

1 din 2 elevi, victimă a bullyingului

Un procent covârșitor de elevi - 81% - afirmă că au fost martori ai situațiilor de bullying în școala unde învață, în vreme ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă