14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăFamilieCăști antifonice bebeluși: De la ce vârstă le folosim și cum ajută?

Căști antifonice bebeluși: De la ce vârstă le folosim și cum ajută?

De când ești părinte, te-ai gândit și te-ai răzgândit de nenumărate ori dacă cel mic să te însoțească la revederile cu familia, zilele de naștere ale prietenilor ori să vă bucurați împreună de vacanțe? Dacă gălăgia a fost unul din motivele care te-au dat înapoi, de-acum poți să mergi pe varianta de căști antifonice bebeluși. Astfel, nu va mai fi nevoie să te gândești în grija cui rămâne cel mic, nici să renunți la evenimente și nici să te îngrijorezi că poate resimți disconfort atunci când le poartă.

Știm că grija pentru copii devine preocuparea numărul 1 a părinților, iar protejarea simțurilor de bază este esențială mai ales în primii ani de viață. Pentru că trebuie să ținem cont de sensibilitatea celor mici indiferent de locul în care ne aflăm (acasă, în trafic, în stația de autobuz, la evenimente sportive sau la concerte în aer liber), ne vom îndrepta atenția asupra protejării auzului și prevenția afecțiunilor derivate cu ajutorul unor căști antifonice pentru bebeluși.

Ce sunt căștile antifonice pentru bebeluși?

Formate din două cupe căptușite cu burete și o bandă reglabilă acoperită tot cu un material moale, o pereche de căști antifonice pentru bebeluși constituie cel mai bun paravan între sunetul exterior și urechile micuțului tău. Ele diminuează zgomotul de orice fel (de la focurile de artificii, motoarele de avion, muzica foarte tare, cursele de mașini) cu 21 până la 30 decibeli. Astfel, cel mic nu va fi complet rupt de realitate.

Totodată, sunt un accesoriu folosit și cu rol de prevenție contra pierderii auzului. Dincolo de utilitatea lor, de protecție a auzului copiilor, au și un design deosebit. În modele viu colorate, de fete sau de băieței, cu motive florale sau geometrice, copilașul tău va fi un mini DJ sau un mic pilot. Cu o carcasă de protecție, căștile pot fi păstrate într-o stare excelentă pentru cât mai mult timp, dar și transportate cu ușurință.

De la ce vârstă folosim căști antifonice pentru bebeluși?

Dacă adulții pot folosi dopuri de urechi, căștile antifonice pentru bebeluși sunt, cu siguranță, cea mai bună formă de protecție pentru copiii tăi încă de la cele mai fragede vârste. Nu este o vârstă minimă impusă de la care pot fi folosite. Din contră, este chiar recomandat să fie purtate cât mai devreme și mai des de copiii care nu au împlinit încă 2 ani, ei fiind la vârsta la care sunt cel mai predispuși la pierdea auzului, neavând acest simț pe deplin dezvoltat.

Partea și mai bună a unei astfel de achiziții este tocmai faptul că ele sunt reglabile și se găsesc pe mărimi, după cum urmează: până la 3 ani, până la 7 ani, respectiv până la 10 ani. Astfel, ele pot fi folosite pentru o perioadă mai mare, pentru că se pot alungi, dar pot fi și pliate și adăugate în bagaj.

Cum îi ajută căștile antifonice pe bebeluși?

Înainte de a face o scurtă trecere în revistă a avantajelor unei astfel de perechi de căști, trebuie să menționăm că este dovedit faptul că nivelul de toleranță la zgomot al copiilor este semnificativ mai redus.

  • Protejează auzul. Poate cel mai important avantaj al unor căști antifonice pentru bebeluși este tocmai investiția pe termen lung în sănătate. Ele au fost testate, nu generează efecte negative și sunt aprobate de medicii pediatri.
  • Atenuează zgomotul. Chiar dacă păstrezi distanța față de locurile aglomerate și zgomotoase, este indicat să fii precaut, cu atât mai mult cu cât cei mici sunt și mai sensibili. Alege o pereche de căști antifonice pentru bebeluși pentru un plus de protecție fonică, iar ei nu vor mai simți sunetele la o intensitate atât de mare.
  • Asigură confort. Materialele din care sunt confecționate căștile sunt moi, ușoare (140-200 g) și prietenoase cu pielea bebelușilor. Sunt prevăzute cu o bandă reglabilă, și astfel nu vor pune presiune pe capul și pe urechile micuțului.
  • Somn profund și odihnitor. Odihna este esențială pentru dezvoltare, iar căștile antifonice pentru bebeluși sunt cele mai potrivite pentru a evita tulburările de somn în rândul celor mici. Mai mult, ele pot fi purtate inclusiv pe timpul nopții și, astfel, zgomotul nu îi va afecta buna dispoziție de a doua zi. Știm bine că nici adulții nu se pot odihni pe un fundal zgomotos.
  • Mențin un mediu igienic. Având exteriorul dintr-un plastic rezistent (ABS), căștile antifonice pentru bebeluși sunt ușor lavabile, ceea ce îi conferă micuțului tău un mediu sănătos și sigur.
  • Cresc capacitatea de concentrare. Pentru că se reglează și se fixează perfect pe urechile micuțului tău, sunetul pătrunde la o intensitate redusă. Astfel, când este mic nu va fi distras de la activitățile care îi fac plăcere și nu își va pierde nici focusul de la teme pe măsură ce crește.

Dacă până de curând te întrebai dacă puiul tău are nevoie de o pereche de căști antifonice pentru bebeluși, acum te-ai convins că sunt cea mai bună achiziție pentru protejarea auzului său, asigurând o expunere în siguranță în viața de zi cu zi și o izolare optimă, atunci când este cazul. În spațiile deschise, zgomotul puternic nu poate fi mereu anticipat (sirenele de ambulanță, poliție, pompieri), însă poate fi ținut sub control, pentru a nu avea un efect dăunător.

Cu o intensitate a sunetelor semnificativ mai redusă, o pereche de căști antifonice pentru bebeluși le oferă șansa micuților să se bucure la fel de mult precum părinții de evenimentele la care participă. Înveselește-i zilele piticotului tău și alege din portofoliul magazinului Empria cel mai colorat model.

Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Declarațiile lui Cristiano Bergodi, înainte de Universitatea Craiova – Rapid

Cristiano Bergodi, antrenorul Rapidului, spune că formaţia sa trebuie să joace cu încredere şi curaj pentru a câştiga toate cele trei puncte în meciul...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...
Ultima oră
Pe aceeași temă