19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăPoliticăViorel Salan: Solicitări la CSAT şi SRI cu privire la măsurile cerute...

Viorel Salan: Solicitări la CSAT şi SRI cu privire la măsurile cerute în privinţa arhivei SIPA

„Doresc să salut iniţiativa CSAT cu privire la furnizarea către comisie a elementelor necesare. Când le vom primi nu cunoaştem, dar am solicitat date care rezultă însăşi din procesul-verbal încheiate de către comisia condusă de Marius Iosif, având în vedere neregulile semnalate pe care comisia le-a constatat,şi care a solicitat ministrului de Justiţie, pe atunci domnului Chiuariu, să solicite CSAT să intervină în această situaţie şi respectiv Serviciului Român de Informaţii”, a declarat Salan, miercuri, după şedinţa comisiei.

Acesta a adăugat că, până acum, nu a primit niciun răspuns.

Întrebat dacă CSAT trebuie să lămurească dacă a luat măsuri în acest caz, Salan a precizat că da.

„Şi, de asemenea, dacă Ministerul Justiţiei a trimis solicitare către CSAT, CSAT să răspundă dacă au primit şi să ne comunice ce măsuri au dispus. Am cerut lămuriri şi către SRI, pentru că una din propunerile din acel raport la care am făcut trimitere viza şi SRI ca autoritate competentă în domeniu”, a spus Salan.

Totodată, preşedintele Comisiei de anchetă a SIPA a precizat că nu a primit răspuns nici din partea SRI.

„Am solicitat să ne confirme dacă în urma raportului înaintat de comisia stabilită de către ministrul Justiţiei (Tudor Chiuariu la acea vreme – n.r), dacă ministrul Justiţiei a înaintat o solicitare către SRI”, a susţinut Viorel Salan.

CSAT a decis în şedinţa de marţi ca toate înscrisurile aflate în arhiva CSAT, în legătură cu Direcţia Generală de Protecţie şi Anticorupţie (DGPA), să fie puse la dispoziţia comisiei parlamentare de anchetă.

“Un alt punct pe ordinea de zi a şedinţei CSAT l-a reprezentat solicitarea Preşedintelui Comisiei parlamentare de anchetă a Camerei Deputaţilor şi Senatului de a se clarifica aspecte care ţin de desfiinţarea Direcţiei Generale de Protecţie şi Anticorupţie (DGPA). Membrii Consiliului au decis să pună la dispoziţia Comisiei toate documentele şi înscrisurile aflate în arhiva CSAT în legătură cu această instituţie”, se arată în comunicatul de presă transmis de Administraţia Prezidenţială.

Cele mai citite

Proiect de pace durabilă

Anulată de două războaie în curs, Ucraina și Gaza, și umbrită de conflicte potențiale, precum cel din jurul Taiwanului, pacea este din nou tematizată....

Românii din Spania se încred în România: trimit bani, transferă expertiză și atitudine sănătoasă

Repatriot, platforma care conectează românii din afara granițelor cu țara, a condus misiunea economică România-Spania, desfășurată în perioada 21-27 martie în Barcelona și Insulele...

Un bărbat din Harghita a găsit un proiectil și două cartușe în curtea casei

Un bărbat dintr-un sat din Harghita a sunat miercuri seara la 112 și a anunțat că a găsit în curte în urma unor săpături,...
Ultima oră
Pe aceeași temă