11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăPoliticăVIDEO LIVE Sicriul cu trupul neînsuflețit al Regelui Mihai a fost urcat...

VIDEO LIVE Sicriul cu trupul neînsuflețit al Regelui Mihai a fost urcat în Trenul Regal

UPDATE 17:27 Trenul Regal a ajuns în Gara din Pitești. Mulțimea aclamă trecerea Trenului Regal. 

UPDATE 17:01 Trenul Regal va intra în câteva minute în gara din Pitești, însă nu va staționa acolo, ci va circula cu viteză foarte redusă. Aproximativ o mie de oameni s-au strâns în Gara din Pitești.

15:12: Trenul Regal, cu trupul neînsuflețit al Regelui Mihai I, a plecat spre Curtea de Argeș.

______________________________

13.50: Slujba de înmormântare s-a încheiat. Sicriul Regelui Mihai I a fost scos din catedrala patriarhală. În continuare, cortegiul funebru se va deplasa la Gara Regală Băneasa, pe ruta Piaţa Unirii, Piaţa Universităţii, Piaţa Romană, Arcul de Triumf, Şos. Kiseleff, Şos. Bucureşti-Ploieşti.

Sicriul cu corpul neînsufleţit al Majestăţii Sale va fi transportat la ora 14.40 cu Trenul Regal de la Bucureşti la Curtea de Argeş. Vor călători în Trenul Regal Custodele Coroanei şi membrii Familiei Regale a României. Prezenţa presei şi a publicului va fi permisă la Gara Regală Băneasa.

________________________________________________

După o ceremonie religioasă desfăşurată în Sala Tronului, sicriul cu trupul neînsufleţit al Regelui Mihai a fost depus pe un catafalc în Piaţa Palatului, iar după un nou ceremonial religios şi militar, sicriul a fost aşezat pe un afet de tun şi cortegiul funerar a părăsit Piata Palatului Regal îndreptându-se către Catedrala Patriarhală. După un traseu care a durat aproximativ o oră, cortegiul funerar a ajuns la Patriarhie, unde este oficiată slujba religioasă de către PF Daniel.

 

 

11.20: Sicriul cu trupul neînsufleţit al Regelui Mihai a fost aşezat pe un afet de tun şi cortegiul funerar părăseşte Piata Palatului Regal îndreptându-se către Catedrala Patriarhală.

Pe traseu, oamenii au aplaudat, au strigat ”Regele Mihai” şi ”Regele şi patria” şi au aruncat flori în calea cortegiului. Sunt oameni de toate vârstele, foarte mulţi fiind tineri şi numeroşi părinţi împreună cu copiii lor.

________________________________________________

10.59: Sicriul cu trupul neînsufleţit al Regelui Mihai, aşezat pe catafalc în Piaţa Palatului Regal. 

Miile de oameni care asistă la ceremonial au aplaudat şi au strigat ”Regele Mihai”, ”Monarhia salvează România” şi ”Jos comuniştii!”. Cortegiul funerar a pornit spre Patrahie.

________________________________________________

10.00: A început un scurt serviciu religios în Sala Tronului de la Palatul Regal. Slujba este oficiată de ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române alături de un sobor de preoţi. 

Apoi, sicriul cu trupul neînsufleţit al Regelui Mihai, cu stindardul regal şi cu Coroana de Oţel au fost scoase din Palatul Regal în Piaţa Palatului, în următoarea ordine: semnal de trompetă unic, un soldat care poartă crucea, clerul ortodox, sicriul purtat de opt militari, urmat de Majestatea Sa Custodele Coroanei şi Alteţa sa Regală Principele Radu. Au fost interpretate marşuri funebre şi au fost trase clopotele de la toate bisericile din împrejurimi.

Cele mai citite

Vreme rea în toată țara, până joi dimineață

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o atenţionare Cod galben de precipitaţii însemnate cantitativ şi intensificări de vânt, valabilă până joi dimineaţa în...

Revolut: Sistemele antifraudă ale băncii digitale au prevenit pierderi evaluate la 475 milioane de lire sterline

Revolut, fintech-ul global cu peste 40 de milioane de clienți la nivel global, din care peste 3,5 milioane de clienți în România, prezintă primul...

Coaliția ar fi decis să meargă cu candidați separați pentru Primăria Capitalei

Coaliţia PSD - PNL a decis să meargă cu candidaturi separate la funcţia de primar general al Capitalei, respectiv Gabriela Firea (PSD) şi Sebastian...
Ultima oră
Pe aceeași temă