8.7 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăPoliticăVIDEO Iohannis: Doamna prim-ministru îmi cere o remaniere guvernamentală

VIDEO Iohannis: Doamna prim-ministru îmi cere o remaniere guvernamentală

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat miercuri că nominalizează în Guvern reprezentaţi ALDE la Mediu – Graţiela Gavrilescu, Energie – Ion Cupă, Relaţia cu Parlamentul – Ştefan Băişanu. Dăncilă a mai anunţat că va trimite preşedintelui Klaus Iohannis şi nominalizarea lui Dan Chirilă la MAI şi pe cea a Cameliei Gavrilă la Educaţie, precum şi pe cea a lui Dan Matei ca vicepremier pe probleme economice.

”Am decis să nominalizez reprezentanţi ai ALDE pentru portofoliile rămase vacante în urma demisiilor de la finalul lunii august. Am toată aprecierea pentru acei membri ai ALDE care au înţeles că România are nevoie de stabilitate şi dincolo de interesul personal sau miza politică importanţi sunt România şi românii şi au deci să respecte votul din 2016 şi programul de guvernare pe care ni l-am asumat împreună”, a spus premierul.

Dăncilă a anunţat că va transmite către preşedintele României următoarele nominalizări: portofoliul Mediului şi viceprim-mininstru – Graţiela Gavrilescu, pentru portofoiul Energiei  – Ion Cupă şi pentru Relaţia cu Parlamentul – Ştefan Băişanu.

Având în vedere că pe data de 12 sptembrie expiră interimatul la MAI şi trebuie pregătite alegerile prezidenţiale, pe 18 septembrie expiră interimatul la MEN, iar funcţia de vicepremier pe probleme economice este vacantă – pentru MAI este propus Dan Chirilă, în prezent secretar de stat la acelaşi minister. pentru Educaţie – Camelia Gavrilă, iar pentru postul de vicepremier Dan Matei.

”Sper ca de această dată domnul presedinte Iohannis să acţioneze ca preşedinte al României, nu ca un candidat pentru această funcţie şi să nu blocheze orice iniţiativă de normalitate pentru România. Este important să asigurăm stabilitate, să dăm  dovadă de responsabilitate, şi cred că dincolo de lupta politică, de interesele personale, trebuie să primeze interesele României şi ale românilor”, a conchis Viorica Dăncilă.

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a transmis, miercuri seară, o scrisoare preşedintelui Klaus Iohannis şi o altă scrisoare Vioricăi Dăncilă, ca urmare a noilor propuneri de miniştri pe care le-a făcut premierul. ”Persoanele care au acceptat nominalizările pentru funcţia de miniştri sunt decăzute din calitatea de membru ALDE cu efect imediat”, i-a transmis Tăriceanu şefului statului, în timp ce premierului i-a spus că ”toată această manevră reprezintă încercări disperate de salvare personală”.

 

Cele mai citite

Avioane de vânătoare israeliene au lovit ținte ale Hezbollah în estul Libanului

Forțele aeriene israeliene au declarat miercuri că avioanele lor de vânătoare au lovit infrastructura Hezbollah la nord de Baalbek, în estul Libanului, potrivit Reuters,...

Partidul conservator din Croația a câștigat alegerile parlamentare

Conservatorii, aflați la putere în Croaţia, au ieşit pe primul loc în alegerile legislative, conform estimărilor iniţiale, dar cu mai puţine mandate decât în...

Real Madrid își continuă drumul către titlul cu numărul 15 în Liga Campionilor. Va întâlni pe Bayern Munchen în semifinale

Real Madrid s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe Manchester City cu scorul de 4-3, la loviturile de...
Ultima oră
Pe aceeași temă