16.6 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăPoliticăUSR și PNL atacă la CCR alegerea lui Florin Iordache la Consiliul...

USR și PNL atacă la CCR alegerea lui Florin Iordache la Consiliul Legislativ

Liderul USR, Dan Barna, a anunțat că grupurile parlamentare ale USR vor sesiza Curtea Constituțională întrucât candidații nu au întrunit numărul de voturi cerut de lege.

„Legea 73/1993, legea Consiliului Legislativ, prevede că numirea președintelui și a președinților de secții se face cu votul majorității deputaților și senatorilor. Această sintagmă tehnică înseamnă că trebuie 50%+1 din votul TUTUROR parlamentarilor, nu doar al celor prezenți, mai precis numirile trebuie făcute în parlamentul actual cu 233 de voturi cel puțin”, a scris președintele USR pe Facebook. Florin Iordache a primit 185 de voturi pentru. 

Acesta a precizat că USR a propus PNL boicotarea ședinței pentru a bloca numirea lui Florin Iordache președinte al Consiliului Legislativ, dar liderul deputaților PNL Florin Roman a respins propunerea și „s-a lăudat că partidul său va avea 113 parlamentari la vot ca să îl voteze pe Augustin Zegrean. Au venit doar 36”, potrivit lui Barna.

Liderul USR a mai precizat că partidul său va depune un proiect de lege de limitare a mandatelor la Consiliul Legislativ, precum și o procedură de revocare.

Ulterior, și grupul parlamentar PNL  a anunțat că va depune o sesizare la CCR referitoare la neconstituționalitatea alegerii lui Iordache.

„PNL are numărul necesar de semnături pentru atacul la CCR și dorim să venim în sprijinul colegilor de la USR, care nu au matematic numărul necesar de semnături. Nu am primit o solicitare scrisă sau verbală pentru semnături, motiv pentru care colegii juriști vor depune rapid sesizarea la CCR”, a spus liderul grupului PNL de la Cameră, Florin Roman.

Cele mai citite

ONV LAW își extinde echipa de avocați și își mărește portofoliul de proiecte cu 20%, în primele 3 luni ale anului

ONV LAW, una dintre cele mai dinamice case de avocatură din România, își extinde echipa cu 6 noi avocați, ca urmare a creșterii portofoliului de...

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...

Crește cu 50% numărul de muncitori filipinezi așteptați în România anul acesta

În cadrul primei ediții a Săptămânii Prieteniei Filipino-Române organizate de curând în Filipine, de către Departamentul de Muncitori Migranți, din cadrul Guvernului Filipinez, a...
Ultima oră
Pe aceeași temă