Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

USR a votat limitarea numărului de funcții alese în partid la maximum două

Uniunea Salvați România a votat, duminică, în cadrul Congresului de la Timișoara, modificarea statutului pentru a limita cumulul de funcții alese în interiorul partidului la maximum două și a pentru a introduce o serie de incompatibilități.

Share

Andreea Andrei 0 comentarii

Actualizat: 15.09.2019 - 19:10

Astfel, membrii Congresului au modificat articolul 21 din statut prin votarea unui al patrulea alineat care prevede, că:
(4) Un membru USR nu poate deține simultan mai mult de două funcții alese în cadrul partidului, la orice nivel. Prin funcții alese în cadrul partidului nu se înțelege cea de reprezentant la Congres, Conferința Județeană/ Municipală, Adunarea Generală, Comitetul Politic și/ sau de membru în diverse comitete și comisii tematice.
De asemenea, membrii Congresului USR au introdus o serie de incompatibilități în statut.

Astfel, alineatul (3) al articolului 21 a fost modificat și în urma votului exprimat el prevede, că:
(3) Persoanele plătite din fonduri USR, precum și cele plătite din indemnizații/ fonduri la dispoziția parlamentarilor, europarlamentarilor, miniștrilor, consilieri ai miniștrilor, primarilor și președinților de consilii județene USR, ori angajați de către aceștia, și persoanele angajate la grupul parlamentar sau europarlamentar al USR, sunt incompatibile cu funcția de membru în organele de conducere, arbitraj și control de la orice nivel al Biroului Național și al Comisiei Naționale de Arbitraj, sau al Comisiei Naționale de Cenzori.

 

Comentarii

loading...