4 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăAldineMinistrul Apărării participă luni la Bruxelles la reuniunea Consiliului Afaceri Externe

Ministrul Apărării participă luni la Bruxelles la reuniunea Consiliului Afaceri Externe

Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş, va participa luni la Bruxelles la reuniunea Consiliului Afaceri Externe, în formatul miniştrilor de Externe şi ai Apărării din statele membre ale Uniunii Europene.

Agenda discuţiilor va include subiecte de actualitate, cu accent pe implementarea Strategiei Globale a UE în domeniul apărării şi securităţii şi pe demersurile în vederea dezvoltării politicii de securitate şi apărare comună (PSAC). Miniştrii de Externe şi ai Apărării urmează să aibă un schimb de opinii cu privire la pregătirea unui raport de progres în acest sens, ce va fi prezentat în cadrul reuniunii şefilor de state şi de guverne din statele membre ale Uniunii, care va avea loc în zilele de 9 şi 10 martie, informează MApN.

Vor fi dezbătute, de asemenea, aspecte prioritare de pe agenda europeană în domeniul apărării şi securităţii, cu accent pe cooperarea structurată permanentă, revizuirea coordonată a apărării, capabilitatea permanentă de planificare operaţională şi conducere, precum şi angajarea UE în cadrul PSAC.

Totodată, la iniţiativa Înaltului Reprezentant al Uniunii Europene, Federica Mogherini, miniştrii Apărării vor participa la un mic dejun de lucru în cadrul căruia se vor discuta subiecte referitoare la angajarea UE în cadrul politicii de securitate şi apărare comune în vecinătatea extinsă a Uniunii.

Cele mai citite

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...
Ultima oră
Pe aceeași temă