7.7 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăAldineLovitură pentru Ponta din partea socialiștilor europeni

Lovitură pentru Ponta din partea socialiștilor europeni

Socialiștii din Parlamentul European (PE) sunt de acord cu dezbaterea în plenul Parlamentului cazul lui Victor Ponta, care a fost pus sub urmărire penală. 

Anunțul a fost făcut de europarlamentarul Siegfried Mureșan, care a postat pe Facebook o poză a procesului verbal al ședinței din PE de luni, în care propunerea grupului PPE de luare în discuție a situației din România a fost adoptată, inclusiv de socialiștii europeni. 

”Procesul verbal al ședinței plenare de ieri a Parlamentului European arată că Grupul PPE a cerut dezbaterea situației din România iar socialiștii europeni au fost de acord. Victor, te-au lăsat!”, a scris Siegried Mureșan pe Facebook.

Citește și: Ambasadele din România critică obstrucţionarea Justiţiei în cazul Ponta

Vineri, primul ministru a fost pus sub urmărire penală pentru fapte comise în perioada în care era avocat. Toto vineri, șefa DNA a cerut Camerei Deputaților să încuviințeze cererea de urmărire penală în cazul premierului, într-un dosar în care este cercetat pentru conflict de interese, infracțiune pe care ar fi săvârșit-o în timp ce era prim ministru. 

Imediat după punerea sub învinuire de către DNA,  premierul Victor Ponta le-a trimis socialiştilor europeni o scrisoare în care a precizat că va folosi toate metodele legale pentru a arăta că nu există nicio dovadă care să-l incrimineze în dosarul DNA,. 

În scrisoare se precizează că preşedintele Klaus Iohannis i-a cerut demisia, dar că premierul Victor Ponta a fost numit de Parlament, singura instituţie care-l poate demite.

Citește și: Klaus Iohannis: Victor Ponta a sacrificat interesul României pentru interesul propriu

Totodată, premierul și-a reafirmat respectul pentru Constituţie şi pentru principiile sale, care sunt “esenţiale pentru societatea noastră”.

Camera Deputaților a respins, marți, cererea de încuviințare a urmăririi penale a lui Ponta, vot considerat de premier drept ”normal” și de Klaus Iohannis drept ”o zi tristă pentru democrație, întrucât primul ministru a sacrificat interesul României în favoarea interesului propriu.”. 

 

Cele mai citite

Rezultate fotbal: România a pierdut cu 2-3 în fața Columbiei. La EURO 2024 va înfrunta Ucraina

Naţionala de fotbal a României a fost învinsă de reprezentativa Columbiei cu scorul de 3-2 (2-0), loc marţi seara, pe Stadionul Civitas Metropolitano din...

Mai mulți palestinieni au murit în încercarea de a ajunge la ajutoarele parașutate

Ajutoarele aruncate din avion au căzut în apă. Biroul de presă al guvernului din Gaza, condus de Hamas, susţine că 18 palestinieni au murit...

Mii de persoane cer demisia la Budapesta premierului Viktor Orban după un caz de corupție

Mii de persoane au manifestat marţi la Budapesta pentru a cere demisia premierului Viktor Orban, după difuzarea unei înregistrări audio care pretinde să dovedească...
Ultima oră
Pe aceeași temă