Klaus Iohannis: O apropiere între România şi grupul de la Visegrad nu este realistă

de Florin Budescu , 12 octombrie 2017 - stire actualizata la ora 13:48, 12 octombrie 2017
Klaus Iohannis: O apropiere între România şi grupul de la Visegrad nu este realistă

"Nu avem aceleaşi păreri, în opinia mea, în acest moment, o apropiere între România şi grupul de la Visegrad nu este realistă", a afirmat joi preşedintele Klaus Iohannis, prezent la lansarea noului model Ford EcoSport la uzina Ford din Craiova. Şeful statului a calificat drept "simple texte populiste" afirmaţiilor unor politicieni pe această temă, aată HotNews.

Reamintim că ministrul Afacerilor Externe, Teodor Melescanu, a participat, ieri, la Budapesta, la reuniunea ministerială a Grupului de la Visegrad (V4) cu Balcanii de Vest, la invitaţia Preşedinţiei în exerciţiu a V4 (Ungaria).

Alături de România, din regiune, au mai fost invitate Bulgaria, Slovenia, Croaţia. Estonia a fost, de asemenea, invitată, în calitate de stat care deţine Preşedinţia Consiliului UE în acest semestru. Anterior, Melescanu declarase că România este interesată de colaborarea cu ţările din grupul Visegrad:

"România este interesată de colaborarea cu ţările de la Visegrad. Odată cu preluarea preşedinţiei de către Ungaria şi abordarea unor subiecte care interesează şi România, cum este problema Balcanilor, în mod evident că am fost invitaţi şi noi să participăm. În general, că practică, participăm ori de câte ori sunt teme de interes şi pentru ţara noastră", a afirmat Teodor Melescanu.

Şi premierul ungar Viktor Orban a lansat, recent, României o invitaţie explicită de a adera la grup: "Vom lăsa deschisă această uşă", a afirmat şeful guvernului de la Budapesta într-un interviu acordat ziarului de limbă maghiară Bihari Naplo din Oradea, citat de agenţia ungară de presă.

Cotidianul polonez Rzeczpospolita a scris, scrie, în ediţia din 3 octombrie, că Pawel Borys, preşedintele Fondului de Dezvoltare Polonez, a intrat în colectivul special de consiliere pe politici economice de pe lângă guvernul român:

"Românii s-au consultat cu preşedintele băncii poloneze pe tema experienţelor poloneze în edificarea unui sector bancar puternic", a precizat Borys, citat de Rzeczpospolita. La finalul lunii august, preşedintele Senatului, Călin Popescu Tariceanu, le spunea diplomaţilor români că "simpla condiţie de aliaţi loiali, disciplinaţi şi tăcuţi nu ne va aduce recunoaştere".

Tot atunci, Tariceanu spunea că România ar trebui să aibă "consultări la nivel politic cu Grupul de la Visegrad, prin participarea în formatul V4+".

Comentarii

 • 4V

  12 octombrie 2017 23:27

  Presedintele nu vrea in grupul 4V si spune ca noi nu vrem.Vrem in V4 sa ne protejam tara si oamenii nostri asa cum fac si ei.Romania e singura in fata sacalilor...Vrem in alianta 4V!!!!!!!!!!

  raspunde comentariului
  • kermit

   13 octombrie 2017 0:58

   Romania nu trebuie sa adere la acest grup ca sa-si apere interesele. Cum poate tziganul ungur revizionist Viktor Orban sa apere interesele Romaniei ?

   raspunde comentariului
   • V4+Romania

    13 octombrie 2017 2:58

    Asa bine,impreuna avem un cuvant de spus.Iar unguru nu e revizionist,e destept si isi iubeste tara si oamenii.Tot respectu pentru 4V!

    raspunde comentariului
 • Ewa

  12 octombrie 2017 23:18

  Ba este foarte realista .cu ce draku suntem noi mai buni decat cei din V4??????!!!!!Asta pt ca tu esti sluga docila a tuturor portilor inalte si nu iti pasa de romani.Eu vreau in 4V,nu vreau africani muslimi,vreau sa fim intrebati ,protejati si respectati ...doar de aceea ai primit voturile romanilor.

  raspunde comentariului
 • Schengen si moneda euro

  12 octombrie 2017 14:22

  Domnul Melescanu pluteste in deriva...a parasit orbita realista a Romaniei.

  raspunde comentariului

Ultima ora

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design