9.8 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăAldineAdina Vălean, aleasă vicepreședintă a PE

Adina Vălean, aleasă vicepreședintă a PE

Eurodeputata Adina Vălean (PNL) a fost aleasă marți, la Strasbourg, din primul tur, în funcția de vicepreședinte al Parlamentului European, transmite Agerpres.

Europarlamentara româncă a obținut 394 de voturi pentru, din totalul de 717 de eurodeputați prezenți. Ea se numără printre cei șase vicepreședinți — din totalul de 14 vicepreședinți ai legislativului european — care au fost aleși din turul întâi.

Europarlamentara Corina Crețu (PSD), desemnată luni de Grupul socialiștilor și democraților (S&D) din Parlamentul European, alături de alți doi europarlamentari, drept candidată pentru funcția de vicepreședinte al legislativului european, a intrat în turul doi.

Adina Vălean a fost desemnată, la 25 iunie, de grupul Partidului Popular European (PPE) din Parlamentul European, alături de alți cinci europarlamentari, drept candidată pentru funcția de vicepreședinte al legislativului european.

"A fost un vot pentru România și sunt onorată de sprijinul larg al parlamentarilor PPE. (…) Este un semnal puternic pe care PPE îl dă românilor, să aibă încredere că sunt apreciați în Uniunea Europeană. Cooperarea în interiorul delegației României în PPE este un semnal bun pe care îl dăm pentru un partid de dreapta unit și puternic, acasă și în Europa", a declarat cu acel prilej Adina Vălean.

Cele mai citite

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...
Ultima oră
Pe aceeași temă