14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăPoliticăUna dintre „uzinele de sinecuri ale PSD” va fi desființată. Cum vrea...

Una dintre „uzinele de sinecuri ale PSD” va fi desființată. Cum vrea USR să facă acest lucru

Conform inițiativei legislative, patrimoniul AOSR, reprezentând drepturile, obligaţiile, contractele, acordurile şi litigiile instituţiei, bunurile mobile, inclusiv arhiva, precum şi bunurile aflate în administrarea sau, după caz, în proprietatea acestuia, se transferă către Academia Română.

„Continuăm ceea ce ne-am asumat atât în campanie, cât și prin programul de guvernare, și anume desființarea sinecurilor. Cu toate că beneficiază de fonduri substanțiale de la bugetul de stat, contribuția în cercetare este insignifiantă. Pseudo-organizația dublează atât intern cât mai ales extern Academia Română, confuzând cercetătorii din forurile internaționale referitor la care este adevara Academie a României. Academia Oamenilor de Știința din România este în aceeași măsură Academie, pe cât este și Academia de Unghiuțe, unde diferite persoane învață să facă manichiură permanentă”, transmite Cristi Berea.

Personalul AOSR ar urma să fie încadrat, în limita numărului maxim de posturi aprobate, la Academia Română, beneficiind de drepturile bănești conform grilei de salarizare din cadrul Academiei Române.

USR PLUS arată că în anul 2019, doar puțin peste 2% dintre cheltuieli au fost destinate activităților efective, iar AOSR este „o fabrică de sinecuri pentru 350 de persoane, printre care Ion Iliescu, Ecaterina Andronescu și Teodor Meleșcanu”.

„Vechii politicieni ne-au obișnuit cu înființarea de instituții pentru funcții sau acces la banii publici, AOSR fiind un exemplu perfect de pseudo-academie hrănită exclusiv din fonduri publice. Printre persoanele care au condus această instituție se numără Ecaterina Andronescu, cea care a îngropat sistemul educației din România. Este membru fondator și președinte al secției “Stiințe tehnice”. Susținem reforma sistemului educațional, un buget optim pentru cercetare și dezvoltare în cadrul Universităților și nu numai, însă nu prin susținerea sinecurilor”, spune Cristina-Denisa Neagu.

Potrivit USR PLUS, contribuția AOSR la cercetarea științifică din România este „aproape inexistentă, fără valoare academică”, iar drenarea banilor publici prin pseudo instituții de cercetare și de academii care nu au nimic de cercetarea științifică sau academică reală.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Dan Podaru candidează din partea PER la funcția de primar al sectorului 1

Fostul consilier local Dan Podaru va fi candidatul Partidului Ecologist Român pentru funcția de primar al sectorului 1, după ce formațiunea sa politică, Alianța...

SRI va gestiona sistemul informatic al ANAF

Proiectul de lege privind gestionarea sistemului informatic al ANAF de către SRI a primit un raport favorabil din partea comisiilor de specialitate și se...

Litoralul românesc are o nouă stațiune: Mamaia Nord

Plajele naturale largi, cu nisip fin, spațiile de cazare noi sau proaspăt renovate, evenimentele pregătite special pentru sezonul 2024 și o gamă extrem de...
Ultima oră
Pe aceeași temă