6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăPoliticăTurcan: Cu cât întârzie învestirea noului Guvern, cu atât doamna Dăncilă ...

Turcan: Cu cât întârzie învestirea noului Guvern, cu atât doamna Dăncilă foloseşte banii publici

“Mesajul nostru este unul foarte clar: cu cât întârzie învestirea noului Guvern, cu atât doamna Dăncilă rămâne la Guvern, rămâne la Palatul Victoria foloseşte banii publici, cu toate că nu mai are niciun fel de legitimitate, nici electorală, nici parlamentară”, a declarat Turcan, miercuri, la Palatul Parlamentului.

Ea a mai afirmat că PNL susţine un proiect de lege pentru alegerea primarilor în două tururi de scrutin.

“În privinţa iniţiativei privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin, vreau să spun că PNL a iniţiat un astfel de proiect de lege aşadar PNL urmăreşte acest obiectiv parlamentar şi din punctul nostru de vedere vom discuta cu celelalte formaţiuni să avem o majoritate pentru a fi votat acest proiect de lege. Pe de altă parte, mi se pare normal să le spunem oamenilor cu onestitate, majoritatea parlamentară obţinută pentru demiterea Guvernului Dăncilă este una destul de fragilă. De aceea, fiecare vot va trebui negociat şi evident partenerii de negociere să respecte negocierile. Noi vom urmări lucrul acesta şi este foarte important ca nişte proiecte care ţin de aşteptările oamenilor, care ţin de reconstruirea scenei politice într-un mod normal, vor fi de partea noastră”, a afirmat liderul deputaţilor PNL.

Turcan a explicat că organizarea alegerilor anticipate presupue ca Viorica Dăncilă să rămână premier.

“Poziţia noastră ca partid care urmăreşte învestirea unui nou cabinet, cu un premier desemnat. este aceea să oprim starea de instabilitate şi toate propunerile politice să fie explicate cu transparenţă şi cu onestitate. Unii spun că vor alegeri anticipate acum. Ca să faci alegeri anticipate acum trebuie să ai cadrul legal pentru lucrul acesta şi orice întârziere într-o procedură extrem de lungă pentru alegeri anticipate presupune rămânerea doamnei Dăncilă ca prim-ministru”, a mai afirmat Raluca Turcan.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă