6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăPoliticăTudose: "Cultura a unit oamenii şi a dat contur identităţii naţionale"

Tudose: “Cultura a unit oamenii şi a dat contur identităţii naţionale”

“Sărbătorim astăzi Ziua Culturii Naţionale, un moment prielnic pentru a reflecta asupra contribuţiei constante pe care cultura o are în dezvoltarea statului şi a fiecăruia dintre noi în parte. De-a lungul veacurilor, cultura a unit oamenii şi a dat contur identităţii naţionale. Ea ne-a ajutat să dărâmăm barierele prejudecăţilor şi, în momente grele, a scos la lumină spiritualitatea. Cultura oferă cetăţenilor săi sentimentul mândriei şi al demnităţii şi conferă statului aura unicităţii”, a scris Tudose, pe Facebook.

Totodată, şeful Guvernului a precizat că, deloc întâmplător, Ziua Culturii coincide cu ziua de naştere a celui mai mare poet al României – Mihai Eminescu.

“La 168 de ani de la naşterea sa, Eminescu rămâne un exemplu despre cum să armonizezi tradiţia cu modernitatea, fiind, totodată, expresia absolută a culturii româneşti. Avem datoria de a transmite generaţiilor viitoare cultura, luată cu împrumut de la toţi cei care au consolidat-o. Anul Centenarului reprezintă cea mai bună ocazie să arătăm respectul cuvenit culturii şi să ducem mai departe conştiinţa şi identitatea românească”, a mai afirmat Tudose.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă