23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăPoliticăToma Petcu, după ce a fost de două ori ministru: "Mi-era foarte...

Toma Petcu, după ce a fost de două ori ministru: “Mi-era foarte greu să o fac şi a treia oară”

“Mi se pare normal nu neapărat să justific, dar să spun de ce nu mai are ALDE Giurgiu ministru la ora actuală. Emoţia numirii de anul trecut a lăsat urme destul de puternice asupra mea (…) Din păcate, unele probleme personale m-au ţinut puţin departe de această calitate ministru, e un minister foarte greu, complicat, cu probleme multiple, istorice, cu un program destul de intens şi, poate, pentru prima dată după 15 ani de când sunt ancorat în viaţa politică, am fost puţin subiectiv şi părtinitor pentru persoana şi familia mea, iar argumentul ca totul să fie bine pentru mine, să păstrez un echilibru între familie, serviciu şi sănătate, este mai puternic ca orice dorinţă a mea sau a unora să rămân pe scaun. Nu este foarte uşor când se schimbă un guvern să încerci să argumentezi şi să convingi premierul că eşti unul dintre ministerele importante şi, ca atare, trecând prin două experienţe în cele două guverne Grindeanu şi Tudose, consider că, cel puţin în acest moment, poate randamentul meu nu ar fi fost maxim”, a spus Petcu.

El a subliniat că nu a fost “nicio influenţă politică” în faptul că nu a ajuns ministru şi că se bucură că funcţia va fi ocupată de Anton Anton, care i-a fost profesor la facultate.

“Am făcut-o de două ori, mi-era foarte greu să o fac şi a treia oară, nu e nicio influenţă politică din partea PSD, relaţia mea cu colegii PSD din Parlament este absolut una corectă, normală, principiile de colaborare pe plan local au fost respectate. Mă bucur pentru că în această funcţie va fi domnul Anton, care mi-a fost profesor la facultate”, a declarat Toma Petcu.

El a menţionat că retragerea de la ministerul energiei “nu înseamnă şi o retragere din viaţa publică” şi, că, în continuare, activitatea sa politică va fi una “intensă, atât în Parlament cât şi politic”.

Totodată, el a afirmat că, în curând, ALDE Giurgiu va avea un reprezentant în Guvern, la nivel de secretar de stat, ” pe un domeniu destul de important”.

Cele mai citite

Nicolae Ciucă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO: „Aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră”

Preşedintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciucă, a evidenţiat, vineri, într-un mesaj transmis cu prilejul împlinirii a 20 de ani de la admiterea României în...

Deca recunoaște că supune elevii la șocuri?

Reziliență -capacitatea cuiva de a reveni la normalitate după suferirea unui șoc (economic, emoțional etc.) Folosit in discipline precum psihologie, ecologie, inginerie, înseamnă capacitatea de...

Nicolae Ciucă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO: „Aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră”

Preşedintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciucă, a evidenţiat, vineri, într-un mesaj transmis cu prilejul împlinirii a 20 de ani de la admiterea României în...
Ultima oră
Pe aceeași temă