12 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăPoliticăTăriceanu evaluează șansele lui Iohannis de a ajunge președinte la Consiliul European

Tăriceanu evaluează șansele lui Iohannis de a ajunge președinte la Consiliul European

În mass-media a apărut ipoteza conform căreia Klaus Iohannis nu și-ar dori un al doilea mandat de șef al statului, preferând să se orienteze spre funcția de președinte al Consiliului European, pe care ar putea-o obține la finalul anului 2019.

Călin Popescu Tăriceanu a spus însă, luni seară, că el nu crede în această ipoteză. Liderul ALDE a oferit și o explicație despre cum a apărut această informaţie.

“Iohannis are câţiva prieteni în presă şi aceştia vor să îi ridice mingea la fileu. Nu e însă o chestiune seriosă, e o pastilă aruncată în spaţiul public. Speculaţii peste speculaţii pentru nimic”, a spus Tăriceanu la România TV.

Pe de altă parte, Tăriceanu și-a criticat colegii de partid care l-au propus drept candidat la Preşedinţia României, în anul 2019.

“Le tăiam avântul colegilor dacă eram de faţă la astfel de discuţii. Să discutăm acum de preşedinţie şi candidaturi este pierdere de vreme”, susține Tăriceanu.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Pentagonul va aloca 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD

Forţele Aeriene ale SUA alocă aproape 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD (Next Generation Air Dominance), înlocuitorul pentru...

O femeie de 31 de ani a fost reținută pentru efectuarea repetată de intervenții chirurgicale estetice minim invazive

O femeie în vârstă de 31 de ani a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată magistraţilor cu propunere legală, pentru...

Lufthansa a evitat o grevă a salariaților chiar de Paște

Compania aeriană germană Lufthansa şi un sindicat care reprezintă personalul de la sol au anunţat miercuri că au ajuns la un acord privind salariile...
Ultima oră
Pe aceeași temă