12.2 C
București
duminică, 21 aprilie 2024
AcasăPoliticăTăriceanu: ALDE nu poate vota moțiunea contra alegerii primarilor în două tururi

Tăriceanu: ALDE nu poate vota moțiunea contra alegerii primarilor în două tururi

„Nu, noi am spus că alegerea primarilor în două tururi, am cerut-o. Deci nu pot să votez, partidul meu și cu mine, nu putem să votăm o moțiune care să împiedice trecerea la alegerea primarilor în două tururi.

De aceea nu ne asociem acestei moțiuni de cenzură. Părerea mea este că, din calculele pe care le văd, moțiunea de cenzură are foarte multe șanse să treacă și alegerea primarilor în două tururi va rămâne numai un deziderat”, a declarat Tăriceanu.

Chestionat de ce Executivul a ales varianta asumării responsabilității pe alegerea primarilor în două tururi și nu cea a OUG, liderul ALDE a spus că, în a doua variantă Klaus Iohannis nu îl mai putea numi premier pe Ludovic Orban.

„Foarte simplu. Vor să provoace. PNL nu avea interesul să provoace alegerile anticipate prin demisia Guvernului Orban, pentru că atunci președintele era obligat să numească un alt premier, din rândul membrilor Guvernului.

Deci dl premier Orban ar fi trecut pe margine. Ca să evite această situație au mers pe această formulă a asumării răspunderii, care are și avantajul că provoacă PSD la depunerea unei moțiuni de cenzură”, a explicat Tăriceanu.

El a atras atenția că „Parlamentul este o instituție care nu e chiar așa de ușor de manevrat”.

„Eu văd posibilitatea unor defecțiuni și într-o parte și într-alta. La PNL eu văd parlamentari care nu sunt încântați cu ideea alegerilor anticipate”, a conchis Călin Popescu Tăriceanu, conform Europa FM.

Cele mai citite

Congres Forța Dreptei: Ludovic Orban este ales președinte

Ludovic Orban a fost ales, sâmbătă, preşedintele Forţa Dreptei, la primul Congres al formaţiunii, potrivit agerpres.ro. Orban a obţinut 1.203 voturi favorabile, conform unui comunicat...

Beat la volan, cu 218 km pe oră în localitate

Un șofer în vârstă de 41 de ani din Craiova a fost prins de polițiști conducând băut la volan și cu o viteză de...

Marcel Ciolacu, despre inflație: “Reuşim să o ducem într-un trend descendent… suntem în drumul economic corect”

Marcel Ciolacu, în calitate de prim-ministru, subliniază că inflația are o tendință descendentă, iar acest lucru devine evident în fiecare lună. În plus, el...
Ultima oră
Pe aceeași temă