14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăPoliticăSUA pregătesc un nou ambasador în România. Cine este Adrian Zuckerman?

SUA pregătesc un nou ambasador în România. Cine este Adrian Zuckerman?

Zuckerman primise, conform procedurii, deja avizul Comisiei de specialitate a Senatului american și urma să fie votat și în plen.

Prin urmare, Adrian Zuckerman poate să-și preia acum postul de la București, următorul pas fiind ca președintele Donald Trump să îi semneze scrisorile de acreditare. 

Din punct de vedere profesional, Zuckerman nu este diplomat de carieră, ci avocat. Este născut în România și a emigrat în Statele Unite, cu familia, la vârsta de 10 ani. Succesorul lui Hans Klemm este membru al baroului din New York din 1984 și a fost propus pentru funcția de ambasador de președintele Donald Trump.

Vorbitor al limbii române, Zuckerman a declarat la audierile din comisia pentru politică externă din Senat că prin mandatul său va urmări să le răsplătească ospitalitatea americanilor, promovând interesele SUA în România. 

„Dacă voi fi confirmat, voi continua să sprijin eforturile remarcabile ale României în lupta anticorupție”, a declarat Zuckerman în iunie, potrivit site-ului televiziunii Digi 24.

„Lupta împotriva corupției și sprijinirea independenței justiției sunt vitale pentru prosperitatea și securitatea pe termen lung ale României”, a afirmat viitorul ambasador, conform aceleiași surse. 

Alegerea lui Zuckerman în Senat a suferit o amânare, după ce s-a aflat că viitorul ambasador a fost dat în judecată în 2008 pentru hărțuire sexuală de către secretara sa, Jamie Ferrauiola, de la firma de avocatură Lowenstein Sandler, unde el colabora ca partener.

Zuckerman a fost supus unui dublu proces de verificare, care include o analiză etică și o investigare aprofundată a trecutului candidatului, deoarece aceasta este procedura pentru persoanele nominalizate pentru anumite posturi pentru care este nevoie de confirmarea Senatului.

Procesul de validare a lui Zuckerman a fost greoi. Acesta a fost fost propus încă din vara lui 2018, Casa Albă fiind nevoită să retrimită nominalizarea lui Adrian Zuckerman noului Senat, format după alegerile din toamna trecută.

Adrian Zuckerman, cunoscut ca o persoană activă în domeniul filantropic şi educaţional, este membru al consiliului Kids Corp şi face parte din consiliul absolvenţilor New York Law School.

Are diplomă preuniversitară de la Massachusetts Institute of Technology (MIT) şi a obţinut diploma în Drept la New York Law School. 

Al 11-lea ambasador SUA post 1989

Adrian Zuckerman va deveni, astfel, al unsprezecelea ambasador al Statelor Unite ale Amercii după Revoluția din decembrie 1989. Predecesorii săi au fost: Alan Green (1989-1992), John R. Davis Jr. (1992-1994), Alfred Moses (1994-1997), James Rosapepe (1997-2001), Michael Guest (2001-2004), Jack Dyer Crouch II (2004-2005), Nicholas Taubman (2005-2009), Mark Gitenstein (3 august 2009 – 14 decembrie 2012), Duane C. Butcher (Însărcinat cu Afaceri, decembrie 2012) și Hans G. Klemm (din 21 septembrie 2015).

 

Cele mai citite

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Ciolacu, despre o eventuală înlocuire a candidatului Cîrstoiu cu Negoiță. Ce a stabilit cu Ciucă

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat...

Diversitatea ochelarilor: opțiuni remarcabile care îți atrag atenția

În căutarea perechii perfecte de ochelari, oamenii descoperă o gamă largă de opțiuni care depășesc simpla corectare a vederii. Dincolo de funcționalitatea lor esențială,...
Ultima oră
Pe aceeași temă