18 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăPoliticăSorina Pintea, ministrul propus al Sănătăţii: Medicii rezidenţi sunt prioritari

Sorina Pintea, ministrul propus al Sănătăţii: Medicii rezidenţi sunt prioritari

“Voi rezolva problema medicilor rezidenţi pentru că, în ultimele zile, am primit o grămadă de mail-uri absolut pertinente şi cred că este un lucru care necesită o urgentă rezolvare. Voi avea o discuţie cu comisiile din sănătate cred că mâine, poimâine, cât mai urgent şi am în minte două soluţii care vor fi benefice şi vor rezolva problema, permiteţi-mi să nu declar acum”, a expliat Sorina Pintea, după ce a primit avizul pozitiv din partea comisiei din Parlament.

În ceea ce priveşte legea vaccinării, Pintea a subliniat că va avea mai multe discuţii cu asociaţiile de pacienţi şi cu ONG-urile, urmând să fie aduse anumite modificări la actuala formă a proiectului.

“Legea vaccinării va fi discutată şi va fi aprobată, dar cred că trebuie să mai avem o discuţie cu actorii implicaţi în zona aceasta, Parlament, ONG-uri, asociaţii pentru pacienţi, astfel încât, atunci când ieşim cu toţii, să luăm o decizie bună. În opinia mea, această lege trebuie să fie un cod, un complex de legi, care să cuprindă partea de prevenţie, partea de educaţie în sănătate. Nu aş putea să vă spun în acest moment ce vom modifica, dar aş vrea să reluăm punctele care sunt sensibile cum ar fi partea de coerciţie. Obligativitatea cred că nu e cazul să o discutăm pentru că vorbim despre sănătate”, a precizat ministrul propus al Sănătăţii.

De asemenea, Sorina Pintea a declarat că este nevoie de o nouă lege a transplantului, dar şi de mai multă transparenţă şi legalitate.

Întrebată dacă fostul ministru Florian Bodog va face parte din echipa sa, Pintea a precizat că va continua atât proiectele, cât şi colaborarea cu acesta.

Sorina Pintea, ministrul propus pentru Sănătate, a primit, luni dimineaţă, aviz pozitiv în comisia de specialitate din Parlament, cu 19 voturi “pentru”, cinci “împotrivă” şi trei abţineri.

Cele mai citite

20 de țări vor cumpăra 500000 de obuze pentru Ucraina din afara Europei

Premierul ceh Petr Fiala a declarat marţi că 20 de ţări s-au angajat să cumpere o jumătate de milion de obuze pentru Ucraina din...

Ucraina a conceput un submarin electric ce va putea lansa torpile

Inginerii ucraineni dezvoltă un nou submarin care poate lansa torpile, potrivit Kyiv Post, conform monitorulapararii.ro. Ambarcaţiunea, cunoscută sub numele de „Kronos", a fost testată cu...

BEC a respins candidaturile Partidului Diaspora Unită și a independentului Paul Octavian Jurma

Biroul Electoral Central(BEC) a respins, marţi, lista candidaturilor propuse de Partidul Diaspora Unită la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European din anul...
Ultima oră
Pe aceeași temă