15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăPoliticăUPDATE Site-ul oficial de turism al României a redevenit funcțional. Ministrul a...

UPDATE Site-ul oficial de turism al României a redevenit funcțional. Ministrul a plătit datoriile

Noul ministru, Bogdan Trif, a declarat pentru Profit.ro că nu există cadrul legal pentru plata acestui domeniu, romania.travel, și că o va achita din salariul lui. Ceea ce s-a și întâmplat în cursul după amiezii de sâmbătă.

“Nu cred așa ceva”, a fost prima reacție a noului ministru al Turismului, Bogdan Trif, când a aflat că site-ul nu funcționează, Apoi a revenant, spunând: “M-am interesat să văd despre ce e vorba și site-ul nu funcționează de la începutul lunii ianuarie. Domeniul a fost luat pe persoană fizică și este administrat de Ministerul Turismului. Nu e cadrul legal să-l platim, motiv pentru care o să-l platesc eu din salariul meu de ministru, astfel încât luni să funcționeze din nou. Asta-i viața”, a spus Bogdan Trif. 

El crede că, până în prezent, site-ul, creat de fostul șef al Biroului de Turism al României la New York Simion Alb, a fost plătit tot “din buzunar”, în lipsa unui cadru legal. Alb, care a părăsit instituția în toamna anului trecut, a predat administrarea portalului romania.travel catre Ministerul Turismului în luna mai, atunci când Mircea Dobre, pe atunci ministru al Turismului, a decis să desființeze birourile de promovare externă a României.

“Ar fi o pierdere să închidem site-ul, motiv pentru care am să-l plătesc eu pentru tot anul și o să propun și un act legislativ care să-mi permita să pot să-l iau și să-l plătesc prin minister. Mi se pare de o importanță vitală pentru noi. E o problemă foarte importantă, mulțumesc mult că mi-ați semnalizat-o și o s-o rezolv. Probabil luni, marți, o să funcționeze din nou”, a adăugat ministrul Trif pentru Profit.ro. Întrebat cât va trebui să plătească pentru domeniu, ministrul a afirmat că, din câte a auzit, ar costa în jur de 120 de euro.

Contactat de Profit.ro, fostul ministru al Turismului, Mircea Dobre, pe care Trif l-a inlocuit în funcție, a explicat că site-ul a fost ținut pe serverele unui prestator până în decembrie 2017. Contractul a expirat și s-a decis mutarea site-ului pe serverele Secretariatului General al Guvernului (SGG), a adăugat el, precizând că există și o adresă în acest sens.

 

 

 

 

 

Cele mai citite

Bayer Leverkusen, de neoprit! Trupa lui Xabi Alonso a stabilit un nou record în fotbalul european

Bayer Leverkusen, formația pregătită de spaniolul Xabi Alonso, a devenit prima echipă din cele cinci mari ligi europene de fotbal care reuşeşte o serie...

Trei avioane F-16 cumpărate din Norvegia au ajuns în România

Trei aeronave F-16 Fighting Falcon achiziţionate de România de la Regatul Norvegiei au aterizat, astăzi, la Baza 71 Aeriană "General Emanoil Ionescu" de la...

Anunț de ultimă oră al Federaţiei Germane de Fotbal! Ce se întâmplă cu selecționerul Julian Nagelsmann

Federaţia Germană de Fotbal (DFB) a anunțat că i-a prelungit contractul selecționerului Julian Nagelsmann până în anul 2026. „Este o decizie care vine din suflet....
Ultima oră
Pe aceeași temă