2.2 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăPoliticăPrimarul Iașului compară situația României cu cea a Poloniei. Concuzia este dezastruoasă

Primarul Iașului compară situația României cu cea a Poloniei. Concuzia este dezastruoasă

“Situaţia noastră e chiar mai rea decât a Poloniei. Ei s-au dezvoltat foarte bine, Polonia şi-a atins ţintele economice, a reuşit să atragă cei mai mulţi bani europeni dintre toate ţările fost comuniste. Polonia a profitat şi acum îşi permite. Noi nici nu am profitat şi nici nu ne permitem. Nu poţi să te duci la luptă cu bocanci cu tălpi de carton. Aşa am ajuns. Nu poţi bate cu pumnul în masă la Comisia Europeană când tu eşti descălţat”, a afirmat, vineri, edilul ieşean Mihai Chirica, într-o conferinţă de presă.

Chirica apune că România şi-a luat nişte angajamente în 2007 când a aderat la Uniunea Europeană şi că solicitările de acum ale Bruxelles-ului sunt chestiuni pe care le-am acceptat în urmă cu zece ani.

 
“Nu e vorba de niciun atac la suveranitatea României, sunt măsuri europene aplicabile şi la noi. Marele atac s-a făcut din interior, n-a venit Bruxelles-ul să distrugă industria ieşeană, ci români aflaţi în diverse guverne au făcut ce-au făcut. De ce ne simţim atacaţi? Nu mai bine profităm de oportunităţi?”, a mai declarat primarul Mihai Chirica.

El consideră că ar fi un dezastru dacă s-ar ajunge la suspendarea fondurilor europene Pentru ţara noastră, adăugând că există reguli clare în UE ce trebuie respectate.

“Nu respecţi aceste reguli, înseamnă că nu vrei să stai la masă cu ei. De ce atâta dispută pe lucruri asumate?”, a mai spus edilul Iaşiului, citat de news.ro.

Cele mai citite

Cluburile participante în noul format al Champions League vor primi și mai mulți bani. Anunțul UEFA

UEFA le-a transmis federaţiilor membre şi cluburilor modul detaliat în care vor fi repartizaţi banii în viitoarea ediţie a Ligii Campionilor, care se va...

Securizează fiecare încăpere cu priza cu întrerupător aplicată, de la sercomelectric.ro

Nu doar sistemele de securitate sporesc siguranța unei clădiri, ci și sistemul electric este cel care face diferența. Este bine ca acesta să fie...

Jair Bolsonaro a stat două zile în ambasada Ungariei din Brasilia după ce i-a fost confiscat pașaportul

Fostul preşedinte de extremă-dreapta al Braziliei, Jair Bolsonaro, a petrecut două nopţi la ambasada Ungariei din Brasilia luna trecută, la doar câteva zile după...
Ultima oră
Pe aceeași temă