19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăPoliticăPNL are voturile necesare pentru demiterea Guvernului Dăncilă

PNL are voturile necesare pentru demiterea Guvernului Dăncilă

”Până astăzi avem cu patru semnături peste numărul de semnături necesare pentru trecerea moțiunii de cenzură. Avem aici 237 de semnături, în afară de aceste semnături avem angajate discuții cu încă peste zece parlamentari fie pentru semnături, fie pentru susținerea moțiunii de cenzură prin vot”, a declarat, ieri, Ludovic Orban, la Palatul Parlamentului.

”Am primit garanția de la toți parlamentarii semnatari, că sunt alături de moțiune. Împreună planificăm, vrem să asigurăm o dată în care să avem prezență 100%. Dacă s-a mai întâmplat să mai avem un vot în minus, s-a întâmplat din cauza unei programări, care a pus în imposibilitate unul sau doi parlamentari să fie prezenți la momentul depunerii moțiunii. Această moțiune este o moțiune decisivă , este o moțiune în care nimeni nu își poate permite să lipsească”, a explicat liderul PNL.

 Întrebat daca partidele politice care susțin demersul moțiunii de cenzură au discutat și despre ce se va întâmpla după, liderul PNL a răspuns: „Aș prefera să nu mă erijez în purtător de cuvânt al altor formațiuni politice”.

 

Dăncilă va redeveni simplu cetățean

Președintele PNL a respins „schițele de guvern” apărute în mass-media, catalogând formulele de cabinet publicate drept „minciuni gogonate” și „fake news”.

„Sunt minciuni gogonate, sunt fake news. Nici măcar nu sunt asumate sub semnătură de jurnaliști. Suntem în evaluare, avem chiar câte trei, patru, cinci candidați pentru fiecare portofoliu, dar îi vom anunța în momentul în care va fi vorba despre a genera o formulă de guvernare”, a subliniat Ludovic Orban.

Liderul PNL a mai precizat că, în opinia sa, Guvernul Dăncilă va fi demis, lucru pe care i-l arată atât numărul de semnături strâns, cât și toate discuțiile purtate cu liderii celorlalte formațiuni. „Guvernul, după opinia mea, va fi demis. Atât numărul de semnături, cât și toate discuțiile pe care le-am avut arată acest lucru. În afară de cei 237 de semnatari, există posibilitatea ca foarte mulți, chiar dacă n-au semnat moțiunea, până la urmă să decidă să o voteze. Din punctul meu de vedere, există toate șansele ca această moțiune de cenzură să fie adoptată și Viorica Dăncilă să se întoarcă un simplu cetățean”, a adăugat Ludovic Orban.

 

 

”Guvernul Dăncilă trebuie demis urgent”

Ludovic Orban a declarat că ”cel mai probabil moţiunea va fi depusă luni” şi ”cel mai probabil se va dezbate şi se va vota luni sau marţi, adică pe data de 7 sau cel târziu pe data de 8 octombrie”. 

Titlul moţiunii de cenzură iniţiate de PNL este „Ca să reconstruim România, Guvernul Dăncilă trebuie demis urgent”. În textul documentului opoziţia vorbesşte despre şansele pe care România le-a ratat în perioada guvernării PSD şi despre „incompetenţa” premierului Viorica Dăncilă

Romulus Georgescu
Romulus Georgescuhttp://romulus-georgescu
Romulus Georgescu, sef departament Economie
Cele mai citite

Imagini șocante cu soldații israelieni: se joacă cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene

Imaginile prezentate public şochează, pe fondul ofensivei israeliene pe care IDF o poartă din Gaza de câteva luni, ca răspuns la atacurile din 7...

Preşedintele CJ Prahova, Iulian Dumitrescu, încă 60 de zile de control judiciar

Procurorii anticorupţie au prelungit cu încă 60 de zile măsura preventivă a controlului judiciar faţă de preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, Iulian Dumitrescu, au...

Proiect de pace durabilă

Anulată de două războaie în curs, Ucraina și Gaza, și umbrită de conflicte potențiale, precum cel din jurul Taiwanului, pacea este din nou tematizată....
Ultima oră
Pe aceeași temă