19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăPoliticăExclusiv! PMP își asumă să guverneze cu PNL, în anumite condiții

Exclusiv! PMP își asumă să guverneze cu PNL, în anumite condiții

Deputatul PMP, Petru Movilă, a declarat în exclusivitate pentru „România liberă” că scopul Mișcării Populare este de a face parte din noua formulă guvernamentală, ci nu de a se mulțumi cu susținerea unui Executiv pentru a le fi respectate câteva cerințe.

Obiectivul principal al PMP

Pe lângă susținerea câtorva puncte esențiale ale PMP, cum ar fi înființarea unui minister pentru relația cu Republica Moldova și organizarea alegerilor locale în două tururi, deputatul de Iași ne-a explicat care este obiectivul principal al PMP.

 „Noi avem disponibilitatea, dar și capacitatea de a ne implica în formarea unui guvern efectiv, nu doar susținerea (…) Suntem un partid care își asumă deciziile politice, atunci când am votat moțiunea de cenzură, am votat-o pentru că acest Guvern a dus România într-o direcție total greșită și ne-am asumat prin votul nostru să ne implicăm să punem ceva mai bun în loc”, a declarat Movilă pentru „România liberă”.

„Noi nu facem politică de doi lei”

Deputatul a menționat că PMP își asumă schimbarea politică până la capăt, spre deosebire de politicienii care au votat moțiunea de cenzură doar ca să se răzbune pe PSD.

„Noi nu facem politică de doi lei. Unii au votat moțiunea doar din răzbunare împotriva PSD, nu au avut niciun raționament față de o guvernare bună și stabilă a României. Au votat, sunt niște vorbe românești, nu pot fi spuse, adică nu se poate, mă duc să dărâm și nu mă implic să pun ceva înapoi. Adică, e o imaturitate totală politică și chiar și omenească. Când vrei să schimbi ceva, înseamnă că iei funcția și pui altceva în loc. Sistemul trebuie să funcționeze, România trebuie să fie guvernată”, a mai adăugat deputatul.

Replică acidă la adresa lui Tăriceanu

Movilă a ținut să îi răspundă, cu această ocazie, președintelui ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, după ce acesta a afirmat că liberal-democrații vor vota împotriva Guvernului Orban, în situația în care PMP va face parte din noul Executiv.

 „Lui Călin Popescu-Tăriceanu o să îi cumpăr o oglindă pentru că el și în viața personală și în viața politică și-a schimbat partenerii cum a vrut să îi fie lui bine. Eu am altă filosofie față de Călin Popescu-Tăriceanu, iar despre moralitatea în politică e unul dintre ultimii oameni care pot vorbi, deoarece și-a ținut trei ani partidul sclav al PSD ca să îi fie lui bine ca președinte al Senatului. Eu mă aștept ca, la experiența pe care o are, să gândească măcar ce spune. Nu să vorbească întâi și după să își caute explicații pentru ce a spus”, a menționat deputatul PMP.

El a încheiat discuția susținând că viziunea PMP într-un viitor Executiv va fi categoric una de dreapta, opusă politicilor promovate de PSD.

Cele mai citite

Un bărbat din Harghita a găsit un proiectil și două cartușe în curtea casei

Un bărbat dintr-un sat din Harghita a sunat miercuri seara la 112 și a anunțat că a găsit în curte în urma unor săpături,...

UE cere ca Facebook și Tik Tok să combată falsurile create cu inteligența artificială

UE, prin Comisia Europeană, a cerut marilor site-uri de socializare, precum TikTok și Facebook, să eticheteze clar publicitatea politică și să reducă "viralitatea conținutului"...

România deschide dosare penale pentru spectacolele pirotehnice de pe stadioane; Ungaria se mândrește cu ele. FOTO

În țara noastră, introducerea de articole pirotehnice pe arenele sportive este interzisă, iar președintele FC Rapid București, Daniel Nicolae, și un lider galeriei giuleștene...
Ultima oră
Pe aceeași temă