20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăTechViorel Cataramă și-a depus candidatura la șefia PNL: Dacă voi fi ales,...

Viorel Cataramă și-a depus candidatura la șefia PNL: Dacă voi fi ales, liberalii vor fi de acord cu căsătoriile homosexuale şi cu adopţiile de către aceste familii a copiilor

Afaceristul Viorel Cataramă şi-a depus candidatura la şefia PNL, declarând că ”pleacă mai bine un pic decât a plecat Donald Trump în America” şi că, dacă va ajunge șeful partidului, liberalii vor fi de acord cu căsătoriile homosexuale şi cu adopţiile de către aceste familii a copiilor, potrivit Mediafax.

”Dacă voi fi ales, PNL va fi de acord cu căsătoriile homosexuale şi va fi de acord cu adopţiile de către aceste familii a copiilor. Fac această declaraţie în baza moralei creştine – piatră de temelie a dreptei – şi pot să justific această afirmaţie. (…) Noi suntem creştini, cartea noastră de căpătâi e Biblia.

În Biblie spune că Dumnezeu a făcut pe om şi i-a dat anumite calităţi. Homosexualii au această înclinaţie nu pentru că aşa e cool, ci pentru că aşa sunt ei, aşa simt. Dumnezeu a îngăduit ca aceşti oameni să aibă această înclinaţie, nu este o boală care poate fi tratată, este un dat. Dacă Dumnezeu a îngăduit ca aceşti oameni să existe, cum poate să vină un muritor şi să nu fie de acord cu ce a spus Dumnezeu sau cu ce a făcut Dumnezeu”, a declarat Viorel Cataramă.

El şi-a depus, marţi, candidatura pentru funcţia de preşedinte al PNL, moţiunea sa fiind semnată de 101 susţinători.

”Eu sunt un om independent. Eu, în acest moment, plec mai bine un pic decât a plecat Donald Trump în America. Îmi doresc să am succesul pe care l-a avut Donald Trump în America pentru că ştiu că asta e calea de urmat – nu mai trebuie să facem compromisuri, ci trebuie să ne asumăm ideologia şi să luptăm pentru ideologia noastră şi pentru electoratul nostru. (…) Eu sunt un mic Trump al PNL în acest moment. Deocamdată activitatea mea se desfăşoară în PNL, iar PNL are ca obiectiv susţinerea preşedintelui Iohannis pentru obţinerea unui nou mandat”, a mai afirmat Cataramă.

La declaraţia de presă, Viorel Cataramă a fost însoţit doar de trei susţinători, spre deosebire de contracandidaţii săi, Ludovic Orban şi Cristian Buşoi, care au venit însoţiţi de zeci de susţinători, mulţi dintre ei lideri de filiale.

”Puteam foarte uşor să vin şi eu cu 100 sau 200 de susţinători pentru o fotografie de familie. Cei care mă susţin pe mine muncesc, muncesc din greu şi am ajuns la concluzia că nu are rost să-şi ia concediu de odihnă sau fără plată ca să vină la Bucureşti doar pentru o fotografie de grup.

În al doilea rând s-a vehiculat, iar asta ţine de o anumită imoralitate care există în interiorul PNL, persoane care susţin persoane, organizaţii care susţin persoane. S-a mers până acolo încât s-a afirmat în spaţiul public că o organizaţie susţine moţiunea X, fără ca acea moţiune să fi fost prezentată sau citită. Este un exemplu clar de imoralitate în interiorul unui partid politic. Mi se pare imoral să te antepronunţi într-o chestiune pe care nu o cunoşti.

Înseamnă că, de fapt, noi dăm votul unor persoane pe criterii cum ar fi înălţimea, greutatea , culoarea ochilor… Pe aceste criterii, probabil, eu care am 1,93 m, ochi verzi şi o nevastă frumoasă nu sunt acceptat momentan. Dar nu asta contează. Contează ideile şi capacitatea unui lider de a conduce PNL spre victorie”, a menţionat Cataramă.

Cele mai citite

Coreea de Nord l-a primit pe șeful spionajului rus

O delegație a Biroului de Informații Externe al Rusiei a vizitat capitala nord-coreeană Phenian între luni și miercuri și a discutat despre stimularea cooperării...

Rusia cere o reuniune ONU pe tema atacului NATO asupra Iugoslaviei, de acum 25 de ani

Rusia a cerut organizarea unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU care să discute atacul NATO asupra Iugoslaviei, din anul 1999. Cererea Rusiei ar...

Premierul Ciolacu anunță că programul supermarketurilor NU se modifică în weekend

Supermarketurile nu se închid în weekend și nici nu vor avea program modificat. Premierul Marcel Ciolacu anunță că nu este benefică această măsură. „Vreau să...
Ultima oră
Pe aceeași temă