11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăTechViorel Cataramă, despre candidatura sa la preşedinţia PNL: Nu am intrat în...

Viorel Cataramă, despre candidatura sa la preşedinţia PNL: Nu am intrat în competiţie ca să-l atac pe Ludovic Orban

Viorel Cataramă, unul dintre cei trei candidaţi pentru preşedinţia Partidului Naţional Liberal, a trimis un drept la replică la comentariul scris de către Marius Ghilezan, "Alegeri în PNL: Orban sau sistemul?".

Liberalul susţine că nu a intrat în competitţe ca să-l atac pe Ludovic Orban, ca răspuns la precizarea lui Marius Ghilezan că "iepurele Viorel Cataramă, un ceauşist sadea, a fost trimis în luptă cu unica misiune de demolare a lui Ludovic Orban". 

Iată dreptul la replică integral, oferit de Viorel Cataramă:

"Stimate dle. Ghilezan,
Sunt surprins sa constat ca faceti numai afirmatii mincinoase despre mine:

1. Nu am nimic de-a face cu sistemul ceausist; tot ce am realizat pana in 1989 a fost exclusiv prin munca, foarte multa munca.
– nu am avut vreo functie pe linie de partid (din contra, am avut o sanctiune). Am fost facut membru PCR la sfarsitul anului I de facultate (ASE, Facultatea Comert), pentru unicul motiv ca am fost singurul student care a terminat anul cu media 10.
– nu am fost nici ofiter, nici colaborator al fostei securitati si nici altceva in raport cu institutia de trista amintire.
– nu am avut vreo legatura cu alte servicii din timpul comunismului.
2. Nu am intrat in competitie ca sa-l atac pe Ludovic Orban; singurele afirmatii pe care le-am facut despre colegul meu sunt: din 1990 si pana azi a lucrat exclusiv in sectorul bugetar, in prezent este somer si are un proces penal pe rol care, teoretic vorbind, se poate termina cu o condamnare. Sunt afirmatii adevarate, ca membru PNL am dreptul sa-mi exprim opinii -bazate pe realitati- despre viitorul partidului, care se declara de centru-dreapta.
3. Atat SAFI cat si FOA functioneaza din 1994 in Romania cu bune rezultate; niciun moment nu s-a pus problema insolventei sau al lichidarii. Toate procesele penale in care au fost implicati fosti angajati s-au incheiat cu achitare, nimeni nu a fost condamnat.
In ceea ce ma priveste, nu am avut nici macar calitatea de inculpat in vreun proces SAFI, in cazul meu nu putem vorbi nici macar de vreo achitare!
4. Sustineti ca am scapat de dosare penale in mod incorect.

Niciuna din afirmatiile dvs. nu sunt sustinute de probe, sunt simple speculatii/barfe!
Dle. Ghilezan, sunteti jurnalist, menirea dvs. este sa informati corect cititorii; pentru acest lucru trebuie sa fiti documentat, sa acuzati pe baza de dovezi. Din pacate faceti exact ce ma acuzati pe mine ca fac!
Este dreptul dvs. de a promova o persoana in spatiul public; nu aveti insa dreptul sa atacati alte persoane incalcand deontologia profesionala, facand afirmatii mincinoase sau atacand fara nicio dovada justitia ca da solutii la comanda! 

Eu m-am lansat in cursa avand convingerea ferma ca am prezentat singura motiune de centru-dreapta; puteti sa nu fiti de acord cu aceasta, dar trebuie sa argumentati, iar pentru asta trebuie intai sa o cititi! Insa dvs. alegeti calea facila a atacului la persoana in locul dezbaterii ideilor, un jurnalist nu ar trebui sa procedeze in acest mod!

Va rog, in virtutea dreptului la replica, sa publicati acest punct de vedere.

Cu stima,
Viorel Catarama"

Cele mai citite

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă