25.3 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăTechVIDEO Ludovic Orban: Pop n-are ce să caute în funcția de ministru...

VIDEO Ludovic Orban: Pop n-are ce să caute în funcția de ministru al Educației. A făcut năzbâtie după năzbâtie

Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, marți, la RFI, că ministrul Educației, Liviu Pop, „n-are ce căuta în funcție”.

„N-are ce să caute în funcţia de ministru domnul Pop, nu are datele necesare pentru a putea gira această funcţie de ministru. De când este în această funcţie, a făcut năzbâtie după năzbâtie, a arătat că nu stăpâneşte limba română, ceea ce pentru un ministru al Educaţiei este o ruşine (…). Chiar şi în discursul ţinut în faţa Senatului a scăpat porumbei din gură, care arată că nu stăpâneşte foarte bine sensul cuvintelor. Ca să nu mai spun că este o catastrofă în materie de management”, a spus Ludovic Orban.

Totodată, el a afirmat că trebuie luate măsuri pentru îmbunătățirea sistemului de învățământ.

„Învăţământul astăzi, sigur, nu numai datorită actualului ministru, se află într-o situaţie în care trebuie acţionat, trebuie făcut ceva. De vreo 15 ani, de pe băncile şcolilor nu au mai ieşit meseriaşi. Una dintre marile probleme ale dezvoltării României este lipsa forţei calificate de muncă”, a mai spus Orban.

„Greşelile se pot corecta, dar erorile nu", a declarat ministrul Educației, Liviu Pop, în plenul Senatului, în cadrul dezbaterilor asupra moţiunii simple.

„Mi s-au adus nenumãrate reproşuri în ultimele luni de când am preluat conducerea acestui minister, multe dintre ele de ordin personal, cum scriu, cum mã exprim. Nu voi încerca sã mã disculp. În viaţă, ca şi în politicã, existã greşeli şi existã erori. Este esenţial însã faptul cã greşelile se pot corecta, erorile nu”, a declarat Liviu Pop în faţa senatorilor.

Cele mai citite

După toate celelalte probleme, companiile vor fi lovite și de greva la Registrul Comerțului

Greva la Registrul Comerțului este de natură să afecteze companiile din România, explică un articol publicat pe site-ul termene.ro. Sindicatul Angajaților din Oficiul Național al...

Vești bune despre economie. S&P reconfirmă ratingul suveran al României și perspectiva stabilă

Agenţia de rating S&P a reconfirmat, în data de 12 aprilie, ratingul aferent datoriei guvernamentale a României la BBB-/A3 pentru datoria pe termen lung...

Klaus Iohannis participă la reuniunea extraordinară a Consiliului European

Președintele României, Klaus Iohannis, va participa, în perioada 17-18 aprilie 2024, la reuniunea extraordinară a Consiliului European, care va avea loc la Bruxelles, Regatul...
Ultima oră
Pe aceeași temă