11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăTechVIDEO Kelemen Hunor evită să anunțe cum va vota UDMR în cazul...

VIDEO Kelemen Hunor evită să anunțe cum va vota UDMR în cazul ministrului Plumb, pentru care DNA cere începerea urmăririi penale în dosarul “Belina”

Președintel UDMR, Kelemen Hunor a reiterat că este prematur să anunțe cum va vota formațiunea pe care o conduce în cazul ministrului delegat pentru Fonduri Europene, Rovana Plumb, pentru care DNA cere începerea urmăririi penale în dosarul "Belina", potrivit Agerpres.

"E prematur și lumea a fost creată în două zile. Pentru această trecere din proprietatea publică a statului în proprietatea publică a consiliului județean nu cred că vreun ministru poate fi tras la răspundere. Ceea ce s-a întâmplat ulterior nu știu, nu cunosc, dar dacă noi punem în discuție oportunitatea unui act normativ atunci mai bine lăsăm să guverneze anchetatorii", a afirmat liderul UDMR, la Palatul Parlamentului.

Procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a solicitat sesizarea Camerei Deputaților pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale față de Rovana Plumb, fost ministru al Mediului și Schimbărilor Climatice la data faptei, în legătură cu săvârșirea complicității la abuz în serviciu, în dosarul în care este vizat și vicepremierul Sevil Shhaideh, referitor la trecerea unei părți din Insula Belina și Brațul Pavel în administrarea CJ Teleorman.





Rovana Plumb este în prezent deputat PSD și ministru delegat pentru Fonduri Europene, iar solicitarea DNA urmează să fie discutată în Biroul permanent al Camerei Deputaților.





Cele mai citite
00:01:26

Trump se confruntă cu o audiere pentru sfidarea curții din cauza comentariilor despre martori

Donald Trump se confruntă marți cu o audiere pentru sfidarea curții în cadrul procesului său penal istoric, procurorii din New York insistând că fostul...

Seturi de mese si scaune pentru dining – cum alegi ceva potrivit pentru sufrageria ta

Seturile de mese și scaune sunt ideale pentru a fi poziționate într-un spațiu mare. Acestea sunt mari ca și volum și este nevoie de...

Premierul Ciolacu a convocat brusc o ședință de guvern

Premierul Marcel Ciolacu a convocat, pe neașteptate, o ședință de guvern, pentru ziua de marți, 23 aprilie 2024. Potrivit Guvernului României, ședința Executivului începe la...
Ultima oră
Pe aceeași temă