9.1 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăTechVIDEO. USR l-a reclamat la DNA pe Liviu Dragnea, pentru abuz în...

VIDEO. USR l-a reclamat la DNA pe Liviu Dragnea, pentru abuz în serviciu. Șeful PSD este acuzat că a convocat ilegal sesiunea extraordinară a Parlamentului

Doi deputați din USR au depus, vineri, la DNA, o plângere penală pentru abuz în serviciu la adresa lui Liviu Dragnea, în calitate de președinte al Camerei Deputaților.

Florina Presadă și Ionuț Moșteanu îl acuză pe Liviu Dragnea că ar fi convocat ilegal sesiunea extraordinară a Parlamentului, pentru discutarea și aprobarea ultimelor Ordonanțe de Urgență emise de Guvernul Tudose.




Marţi, vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Florin Iordache, care a preluat atribuţiile preşedintelui acestui for, Liviu Dragnea, aflat în vacanţă, a precizat că sesiunea extraordinară a fost convocată în urma unei consultări telefonice a secretarului general cu membrii Biroului permanent şi cu liderii de grup. Potrivit acestuia, au fost "pentru" convocarea plenului deputaţii PSD, ALDE, PMP şi UDMR, adică nouă voturi, două împotrivă, ale celor de la PNL, iar trei nu s-au pronunţat. Pe baza acestei consultări telefonice, preşedintele Camerei Deputaţilor a convocat sesiune extraordinară, a explicat Iordache.

 ”Practic, plenul s-a întâmplat fără să existe îndeplinirea condiţiilor legale. Domnul Liviu Dragnea a publicat în Monitorul Oficial o convocare care nu îndeplinea condiţiile prevăzute de Constituţie şi de Regulament, care spun foarte clar că această iniţiativă de convocare a unei sesiuni extraordinare poate să aparţină preşedintelui României, Biroului permanent sau unei treimi din deputaţi. Niciuna dintre condiţii nu a fost îndeplinită iar domnul Liviu Dragnea a pretins că aceste condiţii s-ar fi îndeplinit", a declarat purtătorul de cuvânt al USR, Dan Barna, într-o conferinţă de presă la Parlament.

Şedinţa Biroului permanent de marţi nu s-a ţinut din lipsă de cvorum. Sesiunea extraordinară a Camerei Deputaţilor s-a finalizat după şedinţa de plen.


Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale modifică legislația din domeniul asistenței sociale

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale anunță modificarea a șase acte normative din domeniul asistenței sociale. Schimbările au fost aprobate de deputați. Acestea vor aduce...

Pui vopsit, pentru a părea proaspăt. Avertismentul șefului ANPC. FOTO

Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, avertizează, în această dimineaţă, că unele firme vopsesc carnea de pui, pentru a o face să...

Ministrul belgian al Sănătății solicită UE să ia mai multe măsuri împotriva fumatului

UE are nevoie de mai multe inițiative pentru a combate consumul de tutun și pentru a crea un mediu sănătos axat pe prevenire, a...
Ultima oră
Pe aceeași temă