6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăTechVIDEO. Soțul Gabrielei Firea, Florentin Pandele: A fi primar este mult mai...

VIDEO. Soțul Gabrielei Firea, Florentin Pandele: A fi primar este mult mai dificil decât a fi marinar. Pleci de acasă și nu știi dacă te mai întorci la copiii tăi

Primarul Voluntariului și soțul Gabrielei Firea, Florentin Pandele, a declarat în cadrul unui interviu că meseria de primar este la fel de periculoasă precum cea de marinar pentru "că nu știi dacă te întorci acasă". Declarațiile au fost făcute într-o interviu oferit de cei doi soți pentru România TV, cu ocazia sărbătorilor de Paști.

"Viața primarilor nu este una ușoară. A fi primar, astăzi, este foarte dificil. Eu m-am pregătit pentru profesia de marinar de la vârsta de 15 ani. Am citit undeva că marinarii sunt oameni pe care nu i-a mai înghițit pământul. Din câte meserii sunt pe pământ, ei au ales să plece pe mare. Percepția românilor despre această meserie nu este una foarte bună. În schimb, a fi primar astăzi este mult mai dificil decât a fi marinar, fie că ești comandat sau simplu marinar, pe o navă care se găsește în furtună.  De ce? Pentru că atunci când plecam de acasă, mă gândeam că poate nu mă mai întorc la copiii mei. Astăzi, a fi primar, trăiești cu aceeași temere: pleci de acasă și nu știi dacă te mai întorci la copiii tăi”, a spus Florentin Pandele.

Declarația poate fi văzută la minutul 41:10 în videoclipul de mai jos.

Declarații asemănătoare au fost făcute și de senatorul ALDE Daniel Barbu, care a spus că profesia de politician este una "mai riscantă decât misiunea unui soldat în Afganistan", dar, în același timp, este și "o vocație".

"V-ați ales o meserie grea. E cea mai grea dintre meserii. Uneori este mai grea decât meseriile pe care le considerăm foarte periculoase, cum este cea de miner. (…) Meseria de politician este grea și foarte puțină lume știe de fapt ce faceți cu adevărat în fiecare zi a săptămânii, adesea și sâmbetele și duminicile. E o meserie grea, în zilele noastre, pentru că este o meserie riscantă. E mai riscantă decât misiunea unui soldat în Afganistan. Știm bine că, din păcate, și nu numai în România, dar la noi într-o manieră care este extrem de violentă, spațiul public a devenit un fel de teatru de operațiuni în care orice ales local sau național își riscă libertatea, sănătatea, în fiecare zi", a susținut senatorul Barbu.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă