21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăTechVictor Ponta: Coldea era mai prieten cu Liviu Dragnea, eu eram mai...

Victor Ponta: Coldea era mai prieten cu Liviu Dragnea, eu eram mai prieten cu George Maior. Cum răspunde fost prim-adjunct al directorului SRI

Fostul premier al Românei, deputatul Victor Ponta, a afirmat, luni seara, la TVR 1, că șeful PSD, Liviu Dragnea, era apropiat de fostul prim-adjunct al directorului SRI, Florian Coldea,  în timp ce el era prieten cu George Maior, actualul ambasador al României în Statele Unite.

„Coldea era mai prieten cu Liviu, eu eram mai prieten cu George Maior", a susținut Victor Ponta, cu referire la acuzațiile lansate în spațiul public de fostul ofițer SRI Daniel Dragomir.

Însă, Ponta a ținut să precizeze că nu a discutat niciun moment cu George Maior despre partidul pe care intenționează să-l înființeze.

Totodată, Victor Ponta a susținut că, la momentul nominalizării Laurei Codruța Kovesi ca procuror-sef al DNA, în 2013, lângă el se aflau Liviu Dragnea, Gabriel Oprea și alte trei persoane, cărora nu le-a dat numele pentru că nu sunt în politică.

„În 2013, Bau-Bau cu care luptau PSD și Antena 3 era Daniel Morar și eu m-am dus acolo și Băsescu o ținea cu Daniel Morar, eu o țineam să nu fie. De ce nu mă cheamă la Comisia SRI? Păi era lângă mine Dragnea (…) când am decis să o numim. (…) Dl Dragnea m-a susținut public și a spus că e o propunere bună", a mai spus Victor Ponta.

Întrebat de ce a acceptat să o numească pe Kovesi la Bruxelles, Ponta a răspuns: „Au fost niște rugăminți, de la alți oameni. Nu vreau să dau detalii, poate mă cheamă la comisie și o să le dau acolo. În general am avut foarte multe discuții informale și nu-mi place să dau din casă".

Într-un interviu acordat, marți, portalului Ziare.com, fostul prim-adjunct al directorului SRI, Florian Coldea, a fost întrebat dacă a jucat tenis cu șeful PSD. În acest context, el a răspuns: „ Va spuneam mai devreme că nu voi confirma sau infirmă nici o întâlnire anume, oricare ar fi fost natură acesteia sau persoanele întâlnite. Vă precizez, totuși, că am interacționat cu cei mai mulți dintre beneficiarii noștri legali, în virtutea atributelor de serviciu, în limitele legii și ale regulamentelor militare.”

Întrebat dacă a fost protejatul lui Dragnea la SRI, Florian Coldea a afirmat:

„Dacă dvs. considerați a fi protecție faptul că ne-am respectat obligația de a informa beneficiarii legali în scopul de a-i sprijini în mecanismul decizional care să prevină materializarea unor riscuri și amenințări la securitatea națională, atunci am protejat în acest fel toți beneficiarii legali. Deși pare că unii nu își mai amintesc fiind loviți, mai recent, de amnezie. Dacă utilizați termenul protecție în alt sens, atunci întrebarea mi se pare deplasată. Aș vrea să știți că în activitatea noastră dezinformarea beneficiarilor, fie și prin omisiune, este considerată o abatere foarte gravă. Nu am făcut așa ceva niciodată și a fost preocuparea atentă a directorilor SRI cu care am lucrat să ne păstrăm profesionalismul, echidistanță și neimplicarea politică. Cât despre cunoașterea instituției în domeniile de responsabilitate, despre un anume subiect sau altul, va reamintesc, totuși, că nu putem avea o discuție publică.”

 

Cele mai citite

Surpriză la turneul de la Miami! Carlos Alcaraz, eliminat în „sferturi”

Carlos Alcaraz a fost eliminat în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Miami, după ce a fost învins de bulgarul...

Declarațiile lui Cristiano Bergodi, înainte de Universitatea Craiova – Rapid

Cristiano Bergodi, antrenorul Rapidului, spune că formaţia sa trebuie să joace cu încredere şi curaj pentru a câştiga toate cele trei puncte în meciul...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă