Vicepreședintele USR face apel ca partidul să se poziţioneze împotriva modificării Constituţiei: Coaliţia pentru Familie este finanţată de la Răsărit şi vrea să imprime frica în societatea românească

Vicepreşedintele USR, Vlad Alexandrescu, a făcut un apel către membrii partidului de a se poziţiona împotriva modificării Constituţiei pe tema familie, la referendumul intern care va începe luni.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 05.08.2017 - 13:54

Vicepreşedintele USR, Vlad Alexandrescu, a făcut un apel către membrii partidului de a se poziţiona împotriva modificării Constituţiei pe tema familie, la referendumul intern care va începe luni. Alexandrescu a atras atenția că nu se pune problema legalizării căsătoriilor gay, ci trebuie ca USR să opună rezistenţă Coaliţiei pentru Familie, care devine o forţă politică obscură, finanţată de la Răsărit şi care vrea să imprime frica în societatea românească.

„Trăim în ultima vreme sub imperiul unei frici, care pare că doreşte să fie dusă de Coaliţia pentru Familie, o coaliţie care deci doreşte să impregneze societatea românească cu frică, cu aşteptări cu totul nejustificate, doreşte să ne facă să funcţionăm sub imperiul temerii”, a postat Vlad Alexandrescu pe Facebook.

Senatorul USR a acuzat şi ONG-urile care formează Coaliţia pentru Familie, printre care unele „suspecte, finanţate de la Răsărit, şi cu simpatii legionare”, că încearcă să-şi asume un rol politc, fără a fi fost votată în vreun fel de cetăţeni, ceea ce nu trebuie „validat” de vreun partid care un rol politic prin votul electoratului.

Vlad Alexandrescu dă asigurări că un vot împotriva modificării Constituţiei nu ar însemna că USR se poziţionează în favoarea căsătoriilor gay, ele fiind deja interzise prin Codul civil, care nu ar putea fi schimbat acum în Parlament.

„Din experienţa parlamentară pe care am avut-o timp de 6 luni, nu cred că există vreun parlamentar, deputat sau senator, care să fie dispus să introducă o propunere de modificare a Codului civil pe acest punct. Chiar dacă cineva ar încerca să introducă asta vă asigur că nu s-ar putea întruni o majoritate sau un grup de oameni care să o susţină”, susţine fostul ministru.

Susţinătorii lui Clotilde Armand, „liberalii” din USR, au reiterat că vor milita pentru poziţionare împotriva modificării Constituţiei pe tema familiei la referendumul intern al partidului, în timp ce latura „conservatoare” a susţinut „întărirea căsătoriei şi a familiei, principalul fundament al societăţii”. Referendumul intern, la care vor vota toţi membrii USR, începe luni.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...