USR susține că de fapt rectificarea bugetară ar fi trebuit să fie negativă: Guvernul Tudose refuză să recunoască propria incompetenţă

USR susține că rectificarea bugetară ar fi trebuit să fie negativă, deoarece veniturile au scăzut, iar cheltuielile au crescut, actualul act al Guvernului fiind o minciună

Share

Adrian Bărbulescu 0 comentarii

Actualizat: 09.09.2017 - 11:58

USR susține că rectificarea bugetară ar fi trebuit să fie negativă, deoarece veniturile au scăzut, iar cheltuielile au crescut, actualul act al Guvernului fiind o minciună.

"Partidul Uniunea Salvaţi România avertizează că guvernarea PSD-ALDE manipulează cifrele bugetului de stat pentru a prezenta o rectificare bugetară pozitivă în care veniturile si cheltuielile statului sunt în creştere. În realitate, Guvernul Tudose refuză să recunoască propria incompetenţă şi să admită în mod oficial că rectificarea bugetară reflectă situaţia dezastruoasă a finanţelor publice după opt luni de guvernare PSD-ALDE", se arată într-un comunicat al formaţiunii, dat publicității sâmbătă.

USR susţine că, în pofida rectificării pozitive prezentate de Guvern, realitatea arată că "veniturile şi cheltuielile bugetului de stat sunt în scădere şi doar deficitul bugetar este în creştere". ”Dincolo de modul în care este definită această rectificare bugetară, în esenţă este o rectificare negativă pentru că sunt tăiate fonduri de aproape 10 miliarde de lei de la investiţii în infrastructură şi proiecte europene şi transferate la cheltuielile cu salariile şi pensiile”, afirmă deputatul Dan Barna, purtătorul de cuvânt al USR.

Rectificarea bugetară pozitivă care alocă sume suplimentare mai multor ministere, în special pentru plăţi de salarii, include şi tăieri de fonduri, cele mai mari sume fiind luate de la investiţii Ministerul Dezvoltării şi la Ministerul Transporturilor, în timp ce alte instituţii, precum Ministerul Agriculturii, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Sănătăţii, Ministerul Muncii, cele două Camere ale Parlamentului, SRI şi Preşedinţia primesc bani în plus.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...